8 persones (2,5 kg de caldo vermell de peix amb picada)
• ADRIÀ, Ferran; i l’equip del Bulli: "El menjar de la família" (p. 330), La Magrana, Barcelona, 2012
• CARBÓ, Mireia: "La cuina que no amoina" (p. 27), Viena Edicions, Barcelona, 2004
• CARPINELL, Eladia; CARPINELL, Carmen: “Carmencita o La Buena Cocinera” (p. 21), Editorial Eugenio Subirana, Barcelona, 1943
• LLADONOSA, Josep: "El Gran Llibre de la Cuina Catalana" (p. 136), Empúries, Barcelona, 1997
• MIRALPEIX, Assumpta: "Aprendre de cuinar" (p. 112), Eumo Editorial, Vic, 2000
La cuina de l'Isma p 45
• MIRALPEIX, Assumpta; CLAPÉS, Jaume: "Colesterol y dieta" (p. 85), Random House Mondadori, Barcelona, 1998
• SERRA, Victoria: "Sabores" (p. 67), Editorial Luis Gili, Barcelona, 1964
Primer plat o plat únic?
Quins peixos hem de fer servir per a aquesta sopa?
Si disposem de caldo de peix, podem estalviar-nos passos per fer la sopa de peix?
Antelació optativa
Si penseu congelar el caldo vermell, podeu prescindir dels musclos, les cloïsses i les gambes per fer-lo. Quan vulgueu elaborar la sopa, haureu de fer els processos següents:
- descongelar el caldo vermell;
- preparar els musclos, les cloïsses i les gambes (passos 2, 4 i 5 del procés 1);
- coure els musclos i reservar-los (procés 2);
- coure les cloïsses i reservar-les (procés 3);
- abocar a l'olla on hi ha el caldo vermell, el suc que han deixat anar els musclos i les cloïsses en coure;
- coure els cossos de les gambes i reservar-los (procés 8);
- fer la sopa (procés 10).
1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (14 g)
2 grans d'all (8 g) |
|
2 cebes (350 g), picades 1 pastanaga (175 g), a daus petitons |
|
2 tomàquets madurs (200 g), rentats i escorreguts, a daus petitons |
|
una mica d'aigua |
50 g de conyac |
|
2 culleradetes de pebre vermell dolç 100 g de vi blanc sec |
Podeu prescindir de la picada, però dona molt bon gust a la sopa.
10 avellanes torrades, pelades 10 ametlles torrades, pelades 1 gra d'all, pelat
1 llesca de pa sec, a trossos o 1 llesca de pa torrat o un crostó de pa sec o 1 carquinyoli o 1 galeta
1 grapt de fulles de julivert
Opcional: uns brins de safrà |
Obtindrem uns 2,5 kg de caldo vermell.
Comentaris
Mot bona