4 persones
• DOMÈNECH, Ignasi: “La Teca” (p. 106), Edicions Març 80, Barcelona, 1980
• INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA: "Corpus de la Cuina Catalana" (p. 379), Columna Edicions, Barcelona, 2006
• LLADONOSA, Josep: "El Gran Llibre de la Cuina Catalana" (p. 326), Empúries, Barcelona, 1997
• MIRALPEIX, Assumpta: "Aprendre de cuinar" (p. 294), Eumo Editorial, Vic, 2000
• ROCA, Joan: “La cuina de la meva mare” (núm. 63), Edicions 62, Barcelona, 2014
•SERRA, Victoria: "Sabores" (p. 225), Editorial Luis Gili, Barcelona, 1964
D'on és pròpia, aquesta recepta?
Antelació possible:
- la cassola amb el peix, les gambes, els escamarlans i els calamars, tot cobert amb el caldo vermell (processos 1 a 8),
- i la picada (procés 9);
i caldria deixar per a l´últim moment el darrer procés (procés 10):
- escalfar la cassola,
- afegir-hi la picada, els musclos i les cloïsses,
- i posar-ho al foc 5-8 min.
espines i caps de peix blanc, netejats (el caldo queda molt gustós amb cap de rap) |
Feu un caldo de peix; en necessitareu 1/2 L.
|
350 g de cebes (2 unitats), a trossets
[Si teniu thermomix, com que després embrutareu el got per triturar el tomàquet, podeu fer-lo servir també per picar la ceba. Poseu les cebes pelades i tallades a trossos d'aproximadament la mateixa mida en el got i feu el següent:
|
|
1 fulla de llorer
500 g de tomàquets madurs (5 unitats), o bé
o bé
o bé
|
|
100 g de vi blanc sec (1 got dels de vi) o bé 60 g de vi ranci sec i 40 g de conyac o bé
70 g de vi ranci sec i 30 g de conyac |
|
sal pebre blanc |
Aboqueu el CALDO VERMELL calent a la cassola on hi ha les rodanxes de PEIX, les GAMBES, els ESCAMARLANS i els CALAMARS (ha de quedar tot gairebé cobert). |
Comentaris
Mai havia vist una recepta tant ben explicada, el pas a pas molt entenedor, la guardaré com a millor recepta de sarsuela...
Gràcies, Teresa!
Jo també vull felicitar per l'explicació perfecta de la recepta. És molt d'agraïr. Em quedo amb la recepta per fer-la ben aviat i com a millor recepta de sarsuela. En volia una semblant a la que feia la meva mare, i aquesta crec que és molt igual. Gràcies
Gràcies per la felicitació. A veure si et surt una sarsuela ben bona.
També felicitar-te per lo ben explicada, detallada i clara de la recepta Aquest diumenge que ve el meu nét i els meus fills la penso fer moltes gràcies.
Merci!
Cert. És la més ben explicada que he trobat. El dia de Nadal en gaudirem.
Només sóc aficionat a la cuina, i m'han felicitat dues vegades consecutives, pel resultat obtingut gràcies a aquest sistema d'el.laboració de la sarsuela tan ben explicat i complert. Diuen que queda de restaurant de primera, i jo ho he fet tot amb congelats. Genial. Gràcies.