4 persones
Gastronomía y Cía (consultat el 2021)
Lékué (consultat el 2018)
Què és l'hummus de moniato?
Aperitiu, primer plat, segon plat o postres?
Mètode preferible, tradicional o thermomix?
Temperatura de servei:
Antelació necessària
Antelació recomanable
Quants cigrons calen per aquesta recepta?
i ens ha agradat de les dues maneres. De manera que, al vostre gust, poseu-hi entre 250 i 400 g de cigrons cuits (entre 100 i 160 g de secs).
Estalvi de temps en el remull i cocció dels cigrons (processos 1 i 2)
Aquest procés s'ha de fer la vigília.
Si voleu, per aprofitar la feina, podeu fer més cigrons dels que necessiteu i, un cop cuits, congelar els que no feu servir per aquest plat (els podeu congelar amb el caldo o sense).
Us podeu saltar aquest procés i el següent (processos 1 i 2) si disposeu de 250-400 g de cigrons cuits i, si pot ser també una mica del seu caldo de cocció (o de caldo vegetal) a la nevera o al congelador.
100- 160 g de cigrons secs (l'equivalent a 250- 400 g de cuits)
aigua |
|
1/2 culleradeta (uns 2,5 g) de bicarbonat (si l'aigua és molt dura, com passa amb l'aigua de l'aixeta de Barcelona) |
|
Deixeu el llegum en remull: 10 h com a mínim. |
1 gra d'all, sense pelar 1 cullerada no plena d'aigua (10 g) |
|
Us podeu saltar aquest procés si disposeu de 400 g de moniato cuit.
30 g d'oli d'oliva verge extra (2 cullerades)
30 g de suc de llimona (el suc de 1/2 llimona)
1 pessic de comí
25 g de tahina (la tahina és una pasta de llavors de sèsam; podeu eliminar-la si no us hi agrada) |
Si heu cuit el moniato sense pelar i sencer
|
Per triturar-ho i barrejar-ho tot, programeu: 2 min, v progressiva=5-10, fins a obtenir una crema totalment fina (si veieu que les ganivetes no fan la seva funció, aneu remenant amb l'espàtua de la thermomix amb la màquina amb funcionament; de tant en tant, pareu un moment la màquina i baixeu la massa de les parets amb la llengua de silicona). |
|
Si us agrada una textura més líquida, aboqueu-hi una mica més de caldo de cocció dels cigrons (o de caldo vegetal) i torneu a barrejar-ho tot amb la batedora. Si us agrada una textura més líquida, aboqueu-hi una mica de caldo de cocció dels cigrons (o de caldo vegetal) i torneu a programar: uns s, v=6. |
|
sal pebre blanc |
Reserveu l'hummus tapat a la nevera (a l'estiu és important servir-lo fred; a l'hivern es pot servir a temperatura ambient). |
1 pastanaga (uns 175 g), tallada a bastonets
1 poma, tallada a bastonets
1 bulb de fonoll, tallat a làmines
1 bulb de remolatxa, tallat a làmines
16 bastonets de farina de cigró o de farina de blat, petits
Opcional: llavors de sèsam torrat pebre vermell dolç |
Serviu l'hummus de moniato en copes o bols (si voleu, hi escampeu unes llavors de sèsam torrat per sobre i/o 1 pessic de pebre vermell dolç) i acompanyeu-lo amb uns bastonets de pastanaga per sucar, uns bastonets de poma, unes làmines de bulb de fonoll cru (o uns bastonets de cogombre), unes làmines de bulb de remolatxa crua o uns bastonets de pa. |
Comentaris