6 persones
Cocinando entre olivos (consultat el 2016)
Què és la melva?
Ingredients alternatius
Antelació optativa
Temperatura de servei
1/2 kg de melva, neta, treta la pell, treta l'espina central i amb els lloms separats (el pes és dels lloms) |
Acabeu de retirar les espines que quedin i retireu la sang que hagi quedat amb paper de cuina (a la melva n'hi pot haver quedat força). Si a la peixateria no us han tret la pell, tragueu només la part de pell més gruixuda, l'altra no cal. |
280 g + 20 g = 300 g de llet (pot ser descremada)
15 g de maizena
|
|
1 pessic de sal pebre blanc 1 g d'agar-agar |
|
Afegiu al cassó que teniu al foc la maizena dissolta en llet que heu reservat, i aneu remenant fins a aconseguir la consistència desitjada (semblant a la d'un iogurt líquid; penseu que després s'espesseix). Tanqueu el foc. Feu el procés següent, d'arrebossat dels daus de peix, de seguida, mentre la crema és calenta, que és quasi líquida, perquè quan es refreda s'espesseix molt. |
Escalfeu el forn a 180º. |
50 g de llet, que pot ser descremada 92 g d'oli d'oliva verge extra 1 pessic de sal 1/4 de gra d'all (1 g), picat |
Aboqueu-ho tot en el got de la batedora elèctrica i feu una lactonesa: poseu la batedora vertical fins al fons del got. Bateu a potència màxima sense moure la batedora fins que vegeu que comença a fer-se una emulsió (és a dir, fins que la salsa comença a espessir) i, aleshores, pugeu la batedora a poc a poc i feu-la anar dues o tres vegades amunt i avall perquè emulsioni tot. |
Comentaris