4- 5 persones
ESCOLA DE LA DONA (Taller impartit Josep Jorquera): “Coques salades i dolces” (p. 29), Diputació de Barcelona, Barcelona, 2014
Aquesta coca s'ha de servir calenta.
Pot constituir el plat únic d'un sopar, acompanyada d'una amanida.
Mètode preferible, tradicional o thermomix?
Si el formatge parmesà que necessitareu quan prepareu la safata de forn (procés 7) no el teniu ratllat, ratlleu-lo o piqueu-lo ara amb l'accessori picador de la batedora elèctrica i reserveu-lo. Quan estigueu, no cal que renteu l'accessori picador per elaborar el pesto (procés 1).
1 gra d'all (4 g) 1 grapat de fulles d'alfàbrega fresca (10 g) 30 g de pinyons (2 grapats) 50 g de formatge d'ovella tendre sal |
|
40 g d'oli d'oliva verge extra |
|
Reserveu el pesto. |
Escalfeu el forn a 220º, amb l'escalfor de dalt i de baix. |
Aquesta quantitat de massa és per a una placa de pa de pessic prima d'uns 33 cm x 36 cm.
45 g de sucre 3 ous 1 polsim de sal |
|
75 g de farina 60 g de maizena 4 g de llevat químic |
|
60 g d'oli d'oliva verge extra
|
|
30 g de mel |
oli d'oliva verge extra
1 albergínia (uns 300 g), a rodanxes de 2 o 3 mm de gruix
1,5 carbassons (uns 350 g), a rodanxes de 2 o 3 mm de gruix
4 tomàquets madurs (uns 450 g), a rodanxes de 2 o 3 mm de gruix |
|
sal |
Comentaris
Fa molt bona cara i és apta per celíacs!! A cas, quan ens reunim tots, he de vigilar amb el menjar perquè tenim un celíac.
Eugènia, vols dir que és apta per a celíacs, aquesta coca? Té farina! Té 75 g de farina (de blat)!