4 persones
• CARBÓ, Mireia: "La cuina que no amoina" (p. 83), Viena Edicions, Barcelona, 2004
1 llesca de pa (uns 50 g), que pot ser blanc o integral, amb llavors o sense, amb panses o sense…
1 got dels de vi de llet (100 g) |
|
300 g de carn picada de vedella 200 g de carn picada de porc 1 gra d’all (4 g), picat sal pebre blanc |
|
4 cullerades de farina 1/2 L o 3/4 L d'oli d'oliva verge extra |
|
Poseu les mandonguilles entre dos fulls de paper absorbent de cuina perquè absorbeixin l’oli. Reserveu-les. |
2 sípies mitjanes brutes (uns 500 g) (demaneu a la peixateria que us les netegin però que us reservin la “salsa”)
(Es menja la bossa de la sípia, les aletes i les potes; es menja també la "salsa" de color ocre que hi ha en una bosseta) |
|
aigua (uns 200 cm3) |
|
1 cullerada d'oli d'oliva verge extra 1 gra d’all, picat |
|
1 ceba (uns 175 g), picada (si voleu, la podeu picar amb l'accessori picador de la batedora elèctica, vigilant que no se us faci puré) |
|
3 o 4 tomàquets madurs (uns 400 g), rallats (o picats amb l'accessori picador de la batedora elèctrica, si no us molesta trobar-hi algun trosset de pell)
1 polsim d'orenga |
Comentaris