4 persones
• PRADOS, Isma: “Cuina sana en 10 minuts” (p. 48), Amat editorial, Barcelona, 2015
Mètode preferible, tradicional o thermomix?
Temperatura de servei
Antelació necessària
Antelació opcional
Variacions en la presentació del plat (procés 8)
Primer plat, segon plat o plat únic?
Si fem la salsa de calçots amb batedora elèctrica o amb thermomix no cal separar la polpa de la pell de les nyores com es fa moltes vegades. Quan ho triturem tot no notarem gens la pell.
16-20 seitons
[Si voleu, podeu comprar més seitons, netejar-los tots i congelar els que no us facin falta ara, de manera que quan vulgueu fer la recepta en una altra ocasió només us caldrà descongelar-los i coure'ls.] |
Netegeu-los, obriu-los, traieu-hi l’espina (reserveu les espines per fer la recepta "Espines de sardina cruixents") i deixeu que s'escorrin. |
Si esteu preparant els seitons per fer la recepta un altre dia, congeleu els filets. Si els havíeu congelat, deixeu-los descongelar a la nevera i torneu-los a posar a sobre de paper absorbent. |
1 raig d'oli d'oliva verge extra |
Poseu l'oli en una paella antiadherent, escampeu-lo amb l'ajut d'un pinzell de silicona i escalfeu-lo. |
Quan ja no estiguin calents,reserveu-los tapats a la nevera. |
30 g d'avellanes torrades (25 unitats) 25 g ametlles torrades (20 unitats)
1 cullerada de vinagre de xerès (15 g) 1 culleradeta de cafè de sal (4 g) pebre blanc |
|
50 g d'oli d'oliva verge extra |
250-300 g entre glaçons i aigua freda La proporció entre glaçons i aigua freda dependrà de la temperatura de partida del romesco; es tracta d'obtenir una sopa de romesco que sigui freda, però que no sigui gelada.
Podeu afegir-ne més si us agrada la sopa més líquida. |
|
Rectifiqueu la sopa de sal, de vinagre i d'aigua. |
|
Si encara no heu de servir el plat, reserveu la sopa tapada a la nevera. |
fulles d'enciam o unes altres fulles verdes, tallades a trossets petits
1 ceba tendra, pelada i picada ben fina
1 rajolí d'oli d'oliva verge extra |
|
4 llesques de pa, torrades (una per persona) 1 tomàquet madur sal 1 rajolí d'oli d'oliva verge extra |
Comentaris