6 persones
12 hamburgueses d'uns 70- 75 g
Food 52 (consultat el 2017)
Fundació Alícia (consultat el 2017)
Què és la quinoa?
Què són les llenties caviar o beluga?
Cocció de les llenties (procés 1)
Elaboració del sofregit ràpid de verdures (procés 4)
Mètode preferible per fer el sofregit ràpid de verdures (procés 4), tradicional o thermomix?
Antelació necessària
Antelació convenient
Antelació optativa
Podem saltar-nos passos de la recepta?
Us podeu saltar aquest procés si disposeu de 200 g de llenties cuites.
Aquí indiquem les quantitats dels ingredients necessàries per obtenir uns 200 g de llenties cuites, però segurament surt a compte fer-ne més quantitat i repartir les que no necessitem en tàpers que conservarem al congelador, per poder-les fer servir quan ens interessi.
Per exemple, per obtenir uns 750 g de llenties cuites, podeu fer servir les quantitats següents per a cada ingredient:
300 g de llenties caviar,
1 ceba partida per la meitat
1 o 2 pastanagues, partides per la meitat
1 o 2 grans d'all
1 fulla de llorer
Tingueu en compte l'aproximació següent:
g de llenties cuites ≈ (g de llenties crues) x 2,5
g de llenties crues ≈ (g de llenties cuites) : 2,5
Si disposeu de 150 g de quinoa cuita, us podeu saltar aquest procés.
Aquí indiquem les quantitats dels ingredients necessàries per obtenir uns 150 g de quinoa cuita, però segurament surt a compte fer-ne més quantitat i reservar la resta per a una altra recepta a la nevera o al congelador.
Tingueu en compte l'aproximació següent:
g de quinoa cuita ≈ (g de quinoa crua) x 2
g de quinoa crua ≈ (g de quinoa cuita) : 2
80 g de quinoa (n'obtindrem uns 150 g de cuita) |
|
160 g d'aigua (o de caldo)
[g de líquid = 2 x g de quinoa] |
|
sal |
|
Deixeu temperar la quinoa i, si un cop temperada encara no l'heu de fer servir, reserveu-la a la nevera. |
Us podeu estalviar aquest procés si compreu directament 250 g d'ametlla en pols.
Si disposeu de 120-140 g de sofregit, us podeu saltar aquest procés.
Aquí indiquem les quantitats dels ingredients necessàries per obtenir uns 120-140 g de sofregit, però segurament surt a compte fer-ne més quantitat i repartir el que no necessitem en tàpers, que conservarem al congelador per poder-lo fer servir quan ens interessi.
Per obtenir uns 500- 600 g de sofregit necessitareu 1 kg de verdures (i 1 cullerada d'oli≈ 14 g). Per exemple, podeu fer servir les quantitats següents per a cada ingredient:
4 alls (16 g), pelats
1 pastanaga (175 g), raspada, rentada, eixugada i picada
2 cebes (350 g), pelades i tallades a trossos d'aproximadament la mateixa mida
1 pebrot vermell (350 g), rentat, eixugat, tretes les llavors i a daus
1 pebrot verd (125 g), rentat, eixugat, tretes les llavors i a daus
Aquí indiquem les quantitats dels ingredients necessàries per obtenir uns 500- 600 g de sofregit. Repartiu el que no necessiteu en tàpers, que conservareu al congelador per poder-ho fer servir quan us interessi.
Tingueu en compte l'aproximació següent:
g de sofregit ≈ (g de verdures crues) : 1,5
g de verdures crues ≈ (g de sofregit) x 1,5
2 ous 1 pessic de sal |
|
2 grapats de fulles de julivert fresc, rentades a sota del raig d'aixeta, eixugades i picades
1 pessic d'alguna espècie, per exemple: romaní, en pols
sal pebre blanc |
Us podeu saltar aquest procés, però va bé fer-lo.
Acompanyaments possibles per a les hamburgueses:
|
Comentaris