4 persones (20 canelons)
Primer plat o plat únic?
Mètode preferible, tradicional o thermomix?
Comprem la carn del farciment, en un tros o picada?
Antelació necessària
Antelació opcional (i aconsellable) d'alguns processos
Antelació opcional de tota la recepta
Variants de la recepta
Si feu aquesta substitució, potser us agradi substituir la cobertura de pa ratllat (procés 1) per uns 125 g de formatge emmental ratllat.
Podeu eliminar aquest procés si voleu fer servir com a cobertura formatge emmental ratllat; en aquest cas, us en caldran uns 125 g.
1 llesca de pa, sec (uns 50 g), a trossos (pot ser blanc o integral, amb llavors o sense, amb panses o sense)
1 gra d'all, picat
20 ametlles crues
les fulles de 7 o 8 branques de julivert fresc
14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada )
Opcional: 60 g de formatge parmesà, a trossos o ratllat |
|
Si voleu, podeu substituir-la per una beixamel clareta, però en aquest cas feu la salsa just abans de recobrir els canelons.
uns 800 g de salsa de tomàquet
uns 250 g de caldo vegetal (o d'aigua si no teniu caldo) |
Escalfeu el caldo ( si el teniu en un recipient adequat, podeu fer-ho al microones). Escalfeu la salsa de tomàquet en un cassó i aneu-hi afegint caldo i remenant, fins que la salsa tingui una textura prou clara perquè quan en el procés següent la feu servir per recobrir els canelons, llisqui entre caneló i caneló (segurament no us caldrà tot el caldo). |
uns 800 g de salsa de tomàquet
uns 250 g de caldo vegetal (o d'aigua si no teniu caldo) |
Escalfeu el caldo ( si el teniu en un recipient adequat, podeu fer-ho al microones). Per escalfar la salsa de tomàquet a la thermomix programeu: uns minuts, temperatura varoma, v=1. Programeu v=4 i aneu afegint caldo a la salsa de tomàquet pel bocal de la tapa , fins que la salsa tingui una textura prou clara perquè quan en el procés següent la feu servir per recobrir els canelons, llisqui entre caneló i caneló (segurament no us caldrà tot el caldo). Reserveu la salsa en un bol. No cal que renteu el got per fer el procés següent. |
150 g de pit de pollastre, picada 125 g de magra de vedella, picada 125 g de magra de porc, picada |
Barregeu tota la carn picada i poseu-la en un tàper. Reserveu el tàper tapat a la nevera. |
Obtindreu uns 120 g de sofregit de ceba.
Obtindrem uns 280 g de sofregit de ceba i tomàquet.
150 g de tomàquets madurs, rentats i escorreguts
|
|
sal pebre blanc |
|
35 g de vi ranci 35 g de conyac
|
aigua |
|
sal |
|
una capsa de 20 canelons (els anireu fent servir de 10 en 10) |
|
Poseu 10 plaques més a la cassola (mentre es couen, ja podeu anar fent el procés següent) i quan estiguin, escorreu-les i esteneu-les al drap . |
un rajolí d'oli d'oliva verge extra |
|
Comentaris