4 persones
• ADRIÀ, Ferran; i l’equip del Bulli: "El menjar de la família" (p. 282), La Magrana, Barcelona, 2012
• INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA: "Corpus de la Cuina Catalana" (p. 69), Columna Edicions, Barcelona, 2006
1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (14 g)
2 grans d'all, picats
|
|
2 cebes, a trossets petits |
|
2 tomàquets, ratllats amb el ratllador o bé picats amb l'accessori picador de la batedora elèctrica |
Afegiu el tomàquet a la cassola, remeneu i deixeu-ho coure: uns 5 min. |
1/2 got de vi de vi ranci (uns 50 g) |
|
una mica de julivert 1/2 cullerada d'oli d'oliva verge extra (5 g) 3 o 4 brins de safrà 1/2 gra d'all (2 g) 15 avellanes crues amb la pell o torrades pelades (15 g) o 15 ametlles crues amb la pell o toorrades pelades ( 15 g) o 1 grapat de pinyons (15 g) |
16 g de tinta de sípia (pot ser la tinta de la sípia bruta que heu comprat o tinta congelada) |
1,5 l de caldo de peix (si la sípia ha deixat anar aigua quan l'heu sofregida, aquesta aigua pot formar part del caldo); en fareu servir entre 1,200 i 1,500 l, depenent del que l'arròs vagi absorbint |
Poseu el caldo al foc en una olla fins que bulli (aneu mantenint-ne l'ebullició perquè haureu d'anar tirant caldo bullent a la cassola de l'arròs tota l'estona). |
400 g d'arròs |
|
sal |
Comentaris