2 barres de 400 g
Com n'hem de dir d'aquest torró, "torró de crema" o "torró de gema"?
Material necessari
Ingredient recomanable
Antelació opcional
Conservació
Us podeu estalviar aquest procés si compreu directament l'ametlla en pols.
5 rovells d'ou (100 g), que poden ser pasteuritzats
1 g de canyella en pols
ratlladura de pell d' 1 llimona o d'1 taronja o d'1 llima
10 g de glucosa líquida (podeu prescindir-ne, però dónarà més elasticitat al torró)
4 o 5 gotes de suc de llimona (per impedir la cristal·lització del sucre)
1 polsim de sal |
|
250 g de sucre 80 g d'aigua |
Elaboració d'un almívar Aboqueu el sucre i l'aigua en un cassó petit. Poseu-lo al foc mitjà alt i introduïu-hi un termòmetre: remenant sovint, fins que el contingut arribi 120º (temperatura necessària perquè quan barregem l'almívar amb els altres ingredients, els ous arribin a una temperatura que ens eviti riscos innecessaris; 115-120º va bé; 130-140º ens donarà un torró més dur; més de 140º, l'almívar cristal·litzarà): uns 5-7 min.
Feu immediatament el pas següent (quan el feu, l'almívar ha d'estar a la temperatura que acabem de dir). |
Poseu en marxa el robot si és que l'havíeu aturat i augmenteu la velocitat a mitjana (v=6) i, de seguida, amb el robot en marxa, aneu abocant l'ALMÍVAR a 120º o una mica més molt a poc a poc en forma de fil (l'ou pujarà a 80-90º, de manera que ja estarà pasteuritzat). Seguiu amb el robot en marxa i de tant en tant pareu-lo i baixeu les restes de les parets del bol: en total heu de tenir el robot en marxa uns 15- 20 min (fins que quan toqueu el bol, ja no cremi; obtindreu una barreja cremosa de color blanquinós).
Comenceu a batre la pasta bomba que heu reservat amb el batedor de varetes, amb energia. De seguida, mentre seguiu batent, aneu abocant l'ALMÍVAR a 120º o una mica més molt a poc a poc en forma de fil (l'ou pujarà a 80-90º, de manera que ja estarà pasteuritzat). Seguiu batent amb energia: en total uns 20 min (heu d'obtenir una barreja cremosa de color blanquinós). |
Deixeu-lo reposar almenys 24 h. |
Aquest torró, com que és casolà s'asseca aviat.
Si voleu, un cop fetes les barres podeu congelar-les (poseu la crema de recobriment, si és que en voleu posar, i cremeu-les el dia que les volgueu consumir i, si ho feu just abans de consumir-les, encara seran més bones). |
sucre |
|
sucre |
|
Guardeu el torró embolicat en paper vegetal. |
Comentaris