4 persones
Temperatura de servei
Primer plat o plat únic?
Antelació necessària
Antelació aconsellable
Antelació possible
aigua sal |
|
Deixeu-les refredar. |
1 pebrot vermell (300-400 g), rentat per fora amb aigua, i eixugat |
Escaliveu-lo:
Tingueu en compte, però, que escalivat al forn es pela millor i queda més gustós. |
300 g de maduixots, rentats a sota de l'aixeta (no els submergiu en aigua, que perdrien gust), escorreguts i treta la cua |
|
1 llauna de bonítol en oli d'oliva verge extra (o de tonyina) d'uns 100 g de pes net [Per fer la vinagreta només farem servir l'oli de la llauna, sempre que sigui d'oliva verge extra; el bonítol el reservarem per després.]
oli d'oliva verge extra, el que s'hagi d'afegir al de la llauna per tenir-ne 55 g en total |
|
sal pebre blanc
15 g de vinagre de Xerès (1 cullerada) o de Mòdena |
2 pastanagues (uns 175 g), ratllada o picada a trossos ben petits [Si voleu, podeu picar-la amb l'accesori picador de la batedora elèctrica.]
1 o 2 cebes tendres (uns 200 g), picades a trossos ben petits [Si voleu, podeu picar-la amb l'accesori picador de la batedora elèctrica, vigilant que no us tregui aigua.]
1 poma Fuji o una altra classe de poma àcida (uns 200 g), pelada i tallada a dauets [Si voleu, podeu picar-la amb l'accesori picador de la batedora elèctrica.]
[Si voleu, podeu picar-ho tot
No quedarà tan perfecte, però guanyareu temps.]
12 tomàquets cirerol, rentats i tallats per la meitat |
|
Opcional:
cibulet (també se'n diu porradell), picat |
Si voleu, espolseu-lo per sobre |
Comentaris