Crema de moniato

4- 5 persones

Ingredients

  • 9 grans (35 g) all
  • 300 g caldo vegetal
  • 350 g (2 unitats) ceba
  • 100 g (ratllat) formatge parmesà
  • 200 g llet
  • 700 g (2 unitats) moniato
  • 1 cullerada (10 g) oli d'oliva verge extra
  • 350 g (2 unitats) patates
  • pebre blanc
  • sal
  • MIRALPEIX, Assumpta: "Cuina de mercat" (p. 455), Random House Mondadori- Rosa dels Vents, Barcelona, 2005

    Antelació preferible:

    • Va bé si disposeu de 300 g de caldo vegetal (que podeu tenir congelat) per a la cocció del moniato (procés 1); si no en teniu, el substituireu per aigua.

    Cocció del moniato

    700 g de moniatos (2 unitats), pelats i a trossos

     

    350 g de patates (2-3 unitats), pelades i a trossos

     

    es de patates =

    =1/2 (pes de moniatos)]

     

     

    350 g de cebes (2-3 unitats), pelades i a trossos

     

    9 grans d'all (36 g), pelats

     

    300 g de caldo vegetal (o d'aigua)

     

    sal

    pebre blanc

    Poseu-ho tot a l'olla de pressió súper-ràpida i tapeu-la amb la tapadora de pressió. 

    Poseu l'olla al foc. Espereu que aparegui la segona ratlleta de l'indicador de pressió; abaixeu el foc i compteu 3 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

    Elaboració de la crema de moniato

    Tritureu el contingut de l'olla de pressió amb la batedora elèctrica o amb la thermomix (20 s, v màxima) fins a obtenir un puré fi (si ho feu amb la thermomix la crema quedarà més fina i més cremosa).

    1 cullerada d'oli d'oliva verge extra

     

    200 g de llet (pot ser descremada) 

     

    (Podeu augmentar o disminuir aquesta quantitat de llet segons com vulgueu la crema d'espessa; fins i tot podeu posar-hi aigua o caldo en comptes de llet, o una barreja d'aigua i llet en les proporcions que preferiu. També podeu posar només aigua i afegir-hi dos formatgets; en aquest cas, poseu primer els formatgets i bateu perquè es desfaran millor en calent, i després afegiu l'aigua o el caldo)

    Afegiu-ho i torneu-ho a batre (si ho feu amb thermomix: uns segons, v=4).

    Presentació de la crema de moniatos

    uns 100 g de formatge parmesà ratllat

    Espolseu-lo, en el moment de servir, sobre la crema de moniato de cada plat.

    Comentaris