Aquest plat pot ser un segon acompanyat d'un primer lleugeret o pot constituir un plat únic acompanyat d'unes postres completes.
Variants del plat:
Antelació optativa:
Escalfeu el forn a 200º. |
1 rajolí d'oli d'oliva verge extra |
Unteu amb l'oli una safata de forn d'uns 34 cm x 25 cm (on després ho posarem tot). |
2 o 3 patates (uns 400 g), a làmines molt i molt fines (les haureu de fer amb una mandolina)
sal
2 cullerades d'aigua |
|
16 tomàquets cirera, tallats a quarts (si no en teniu, també podeu fer servir tomàquets vermells d'amanir, a trossets)
20 olives negres, tallades a làmines (en el procés següent en necessitarem 5 més
30 g de tàperes (en el procés següent en necessitarem 10 g més) o bé de grans de raïm blanc, despinyolats i tallats a quarts
40 g de pinyons (en el procés següent en necessitarem 10 g més) o bé d'avellanes o ametlles picades
1 raig d'oli d'oliva verge extra |
uns 4 g de fulles d'alfàbrega fresca, picades
5 olives negres, picades
10 g de tàperes, picades o bé de grans de raïm blanc, despinyolats i tallats a quarts
10 g de pinyons o bé d'avellanes o ametlles picades
1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (10 g) |
12-16 sardines (segons mida), netes, treta l'espina i obertes; o 8 talls de llom de porc |
|
sal pebre 1 raig d'oli d'oliva verge extra |
|
Comentaris
Gracies molt be!!