unes 16 magdalenes
• CARBÓ, Mireia: "La cuina et dóna joc" (p. 138), Milfulls-Viena Editorial, Barcelona, 2005
Escalfeu el forn a 180º. |
Opcional: un grapat de panses sense pinyol |
Si voleu fer algunes magdalenes amb panses, remulleu les panses dins d'un got d'aigua. |
100 g de sucre
6 cullerades de llet, que pot ser descremada (uns 80 g)
10 cullerades d'oli d'oliva verge (uns 100 g)
ratlladura de pell d'1 llimona (o d'1 taronja)
2 ous
canyella molta |
|
250 g de farina 1/2 sobret de llevat Royal (8 g) |
|
Si pot ser, poseu el pot amb la massa, tapat, a la nevera, com a mínim 1 h. |
1 poma golden o reineta (uns 250 g), pelada i tallada a trossets molt petits (si no voleu fer totes les magdalenes de poma, en necessitareu menys)
|
Opcional: Si voleu que algunes magadalenes no estiguin farcides, apliqueu el procés 4, "Emplenament dels motlles", a la quantitat de massa que vulgueu.
Opcional: Si voleu fer algunes magdalenes de panses, separeu la massa que vulgueu en un recipient, afegiu-hi les panses que heu remullat (escorregudes de l'aigua) i barregeu amb una espàtula de silicona les panses amb la massa del recipient.
Barregeu amb una espàtula la poma amb la massa del got |
Ompliu amb la massa motlles de magdalena de silicona (uns 16), com a màxim fins les 3/4 parts de la seva altura, i distribuïu-los en una safata de forn.
(També podeu fer servir motlles de paper i posar-los dins de motlles de silicona o dins de motlles rígids perquè no es deformin.) |
Opcional: en el moment de posar la safata al forn, podeu introduir humitat al forn amb un esprai amb aigua.
Poseu la safata al forn calent a 180º: entre 20 i 25 min (al cap de 15 min, mireu com estan; tardaran més o menys depenent de si a cada motllo hi ha més o menys quantitat de massa). Comproveu la cocció: punxeu una magdalena amb un ganivet prim o una forquilla i comproveu que surti net; si surt mullat, deixeu les magdalenes una estona més al forn. |
Quan les magdalenes ja s'hagin temperat una mica, desemmotlleu-les i deixeu-les refredar a sobre d'una reixeta (les posem a sobre d'una reixeta perquè no es condensi la humitat de la base). |
Comentaris