Aquest plat millora si es fa el daurat i la cocció de la carn (processos 1 i 2) la vigília perquè així el suc s'espesseix més; també es pot fer tota la recepta amb antelació.
Antelació opcional:
Si en coure la carn (procés 2) voleu fer servir caldo vegetal en comptes d'aigua, heu d'haver preparat el caldo amb antelació (va bé tenir-ne de congelat).
Canvis possibles d'ingredients:
Podeu substituir la vedella per conill.
Podeu substituir els préssecs per peres.
Daurat de la carn i sofregit de ceba i tomàquet
750 g de vedella, tallada a daus
farina
Enfarineu la carn.
1,5 cullerades d'oli d'oliva verge
Escalfeu l'oli en una cassola antiadherent i de cul gruixut (on hi haurà de cabre tota la carn sense superposar-se els daus). Feu lliscar un dau de carn per la cassola per tal que el fons quedi tot untat d'oli. Espolseu la farina dels daus de carn i distribuïu-los a la cassola i a foc fort, espereu que es dauri la cara que està en contacte amb el fons de la cassola. Aneu girant els daus fins que s'hagin daurat totes les cares.
sal
pebre blanc
Salpebreu la carn.
1 ceba (uns 200 o 250 g), picada
un polset de canyella en pols
1 fulla de llorer
farigola
orenga
Afegiu-ho a la cassola i remeneu amb el foc fort. Baixeu el foc, tapeu-ho i deixeu-ho coure fins que la ceba sigui toba (remeneu de tant en tant): uns 5 min.
1 tomàquet madur petit
Ratlleu-lo, afegiu-lo a la cassola, remeneu i deixeu-ho coure, tapat i a foc lent: uns 5 min.
Eulàlia, t'he fet cas, estic fent l'estofat. M'ho vas dir de forma molt contundent que aquest plat és bo.
Fa molt una olor molt bona i original i encara no he arribat als préssecs!
Comentaris
Eulàlia, t'he fet cas, estic fent l'estofat. M'ho vas dir de forma molt contundent que aquest plat és bo. Fa molt una olor molt bona i original i encara no he arribat als préssecs!