4 persones
Canal Salut (consultat el 2021)
Temperatura de servei
Primer plat o plat únic?
Antelació obligatòria:
Antelació convenient
Va molt bé poder-ne disposar en el moment que vulguem fer la recepta i per tant, és aconsellable haver cuit les mongetes (processos 1 i 2) amb antelació. Per obtenir aquesta quantitat de mongetes cuites, hem de partir de 160 g de mongetes seques vermelles (pes abans de la hidratació), però us recomanem coure'n més quantitat i reservar les que no necessitem i el caldo en tàpers a la nevera o en el congelador per a una altra recepta.
Per estalviar temps en altres receptes
Per estalviar temps en aquesta recepta
Antelació possible
Antelació convenient
Aquest procés s'ha de fer la vigília.
Si voleu, per aprofitar la feina, podeu fer més mongetes de les que necessiteu i, un cop cuites, congelar les que no feu servir per aquest plat (les podeu congelar amb el caldo o sense).
Us podeu saltar aquest procés i el següent si disposeu de 400 g de mongetes seques vermelles cuites.
160 g de mongetes seques vermelles
[(g de mongetes hidratades) = = 2 x (g de mongetes seques)]
[(g de mongetes cuites) = = 2,5 x (g de mongetes seques)]
[(g de mongetes cuites) = = 1,25 x (g mongetes hidratades)]
1,120 L d'aigua
[(g d'aigua) = = 7 x (g de mongetes seques)] |
Escalfeu el forn: amb l'escalfor de dalt i de baix i amb aire, 190º. |
800 g de tomàquets madurs, a rodanxes |
|
sal un amica d'oli d'oliva verge extra |
Comentaris
Q bo q ha de ser! Gràcies!