4 persones
El Comidista (consultat el 2018)
Què és, la tahina?
Temperatura de servei
Antelació obligatòria
Antelació recomanable
Estalvi de temps en el remull i cocció dels cigrons (processos 1 i 2):
160 g de cigrons secs (l'equivalent a 400 g de cigrons cuits)
aigua |
|
1 culleradeta (uns 5 g) de bicarbonat (si l'aigua és molt dura, com passa amb l'aigua de l'aixeta de Barcelona) |
|
Deixeu el llegum en remull: 10 h com a mínim. |
1/2 gra d'all (2 g), pelat
1 grapat gran de fulles de menta fresca
6 cullerades de tahina (90 g)
1 culleradeta de comí (2 g)
el suc de 1/2 llimona (30 g)
6-8 cullerades del caldo de cocció dels cigrons (90-120 g), que ha d'estar a temperatura ambient o fred [Si no teniu caldo de cocció dels cigrons, poseu-hi caldo vegetal o aigua.]
3 cullerades d'oli d'oliva verge extra (41 g)
sal pebre blanc |
3-4 tomàquets madurs (500-600 g), rentats i retirat el peduncle |
|
2 cogombres (uns 600 g), rentats, sense pelar o pelats o mig pelats i escapçades les puntes |
|
1/2 ceba tendra (uns 50 g), rentada |
|
Comentaris