4 persones
• Publicat a la revista “Cuina”, núm. 206
Temperatura de servei
Antelació preferible
Antelació opcional
Simplificació possible de la recepta
200 g de caldo vegetal o d'aigua (després en farem servir una miqueta més, uns 25 g, per hidratar els dàtils)
sal |
|
4 dàtils, espinyolats (uns 35 g un cop espinyolats) o 4 orellanes
uns 25 g d'aigua o caldo vegetal |
Poseu els dàtils en un bol petit apte per a microones, premeu-los de manera que ocupin el mínim d'espai possible, i cobriu-los amb l'aigua o el caldo, 1 dit per sobre.
Poseu el bol al microones i programeu: 1 min, potència 800 W. Deixeu-ho reposar un moment. Si encara no estan tous, programeu: uns segons més, potència 800 W. [Habitualment els dàtils es rehidraten a temperatura ambient en 1 o 2 hores; com que és molt fàcil que no pensem a rehidratar-los amb antelació, per això proposem el mètode del microones]. |
40 g de fruita seca barrejada (avellanes torrades, ametlles torrades, nous…)
1 grapat de fulles de menta fresca (10 g) o de julivert fresc |
|
40 g d'oli d'oliva verge extra (3 cullerades) [Després en farem servir 15 g més (1 cullerada.)] |
|
Afegiu-hi el LÍQUID d'hidratació dels dàtils, que heu reservat, o només una part si trobeu que la textura de la picada ja és l'adequada perquè es pugui barrejar bé amb el cuscús i, per barrejar-ho tot, torneu a prémer un moment el botó d'engegada de l'accessori picador. |
2 cullerades de panses (30 g) |
|
15 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada) |
|
8 figues fresques, rentades i descartat el peduncle, tallades a vuitens |
Comentaris