uns 600 g
Antelació necessària:
Mètode preferible: tradicional o thermomix?
Aplicacions de la crema pastissera:
Recepta d'aprofitament:
500 g de llet (és millor que sigui sencera però la descremada també va bé)
un trosset de pell de llimona, sense la part blanca (Va bé tallar el tros de pell amb un pelador i, si hem agafat una mica de part blanca, retirar-la amb un ganivet.)
1/2 canonet de canyella (uns 2 g) |
3 rovells d'ou (les clares no es fan servir; reserveu-les en un tàper a la nevera per a una altra recepta, per exemple la de visitandines o financiers )
38 g de sucre (Si us agrada la crema molt dolça podeu posar-n'hi fins a uns 75 g) |
Aboqueu els ous i el sucre en un cassó (que després posareu al foc per fer la crema) i barregeu-ho tot amb un batedor de varetes fins que quedi cremós. |
Afegiu la maizena dissolta al cassó dels rovells i barregeu amb el batedor de varetes. |
|
Retireu la pela de llimona i la canyella de la llet aromatizada. |
|
Aneu agafant llet aromatizada amb un cullerot i, tot colant-la, aneu-la abocant molt a poc a poc al cassó dels rovells (fora del foc) remenant contínament amb el batedor de varetes perquè no quallin els rovells, fins que l'hagueu abocada tota.
(Si tot i així es forma algun quall de rovell, coleu la barreja.) |
|
Poseu el cassó a foc suau i deixeu que s'espesseixi la crema, remenant contínuament amb un batedor de varetes (no ha de bullir perquè es tallaria la crema). Seguiu remenant encara una estona fora del foc. |
|
aboqueu-la en un bol.
[Per abocar la crema a la mànega: obriu la mànega dins d'un got alt, de diàmetre superior una mica inferior al diàmetre superior de la mànega i gireu la part de dalt de la bossa del revés, al voltant del got; a continuació, aboqueu la crema dins de la bossa.] |
|
tapeu-la amb film transparent, amb el film en contacte amb la crema, de manera que el film cobreixi tota la superfície de la crema, per tal que no li toqui l'aire ni s'assequi.
tanqueu la mànega amb una agulla d'estendre, amb un clip o amb una goma. |
|
Quan la crema sigui tèbia, deixeu-la refredar a la nevera. |
500 g de llet (és millor que sigui sencera però la descremada també va bé)
40 g de maizena
3 rovells d'ou (les clares no es fan servir; reserveu-les en un tàper a la nevera per a una altra recepta, per exemple la de visitandines o financiers )
38 g de sucre (Si us agrada la crema molt dolça podeu posar-n'hi fins a uns 75 g) |
|
un trosset de pell de llimona, sense la part blanca (Va bé tallar el tros de pell amb un pelador i, si hem agafat una mica de part blanca, retirar-la amb un ganivet.)
1/2 canonet de canyella (uns 2 g) |
|
Retireu la papallona. Retireu la canyella (compte, que pot ser que se n'hagin desprès trossets, que també haureu de retirar) i la pell de llimona.
aboqueu-la en un bol.
[Per abocar la crema a la mànega: obriu la mànega dins d'un got i gireu la part superior de la bossa del revés, al voltant del got; a continuació, aboqueu la crema dins de la bossa.] |
|
tapeu-la amb film transparent, amb el film en contacte amb la crema, de manera que el film cobreixi tota la superfície de la crema, per tal que no li toqui l'aire ni s'assequi.
tanqueu la mànega amb una agulla d'estendre, amb un clip o amb una goma. |
|
Quan la crema sigui tèbia, deixeu-la refredar a la nevera. |
Comentaris