4 persones (uns 500 g)
• GALIANO, Cristina: "Mis mejores recetas con Thermomix 31" (p. 115), Espasa, Barcelona, 2012
• GALIANO, Cristina: "Utiliza tu olla superrápida a tope" (p. 110), Bubok Editorial S.L., 2015
• MARCH, Lourdes: "La cocina mediterránea" (p. 66), Alianza Editorial, Madrid 2002
• MARQUÈS, Quim; FOLCH, Montse: ¡Qué comemos hoy?” (p. 79), Belacqua/ Carroggio, Barcelona, 2002
• THERMOMIX: "Imprescindible Thermomix TM 31" (p. 104), Thermomix, 2006
• Publicat a la revista “Integral”, n. 80
Directo al paladar (consultat el 2014)
Què és, l'hummus?
Què és, la tahina?
D'on és pròpia, la recepta de l'hummus?
Aperitiu, primer plat, segon plat o postres?
Mètode preferible, tradicional o thermomix?
Temperatura de servei
Per estalviar temps en el remull i cocció dels cigrons (processos 1 i 2):
Antelació obligatòria
Antelació optativa
Conservació:
Aquest procés s'ha de fer la vigília.
Us podeu estalviar aquest procés i el següent si compreu directament 500 g de cigrons cuits; penseu que en aquest cas, però, no disposareu de caldo de cocció i l'haureu de substituir per un altre caldo vegetal que tingueu o per aigua.
300 g de cigrons secs
(equivalen a uns 675 g de cuits)
aigua300 g de cigrons secs
200 g de cigrons secs (equivalen a uns 500 g de cuits)
aigua |
|
1 culleradeta (uns 5 g) de bicarbonat |
|
Deixeu el llegum en remull: 10 h com a mínim. |
1/2 cullerada de sal (7 g) aigua |
30- 50 g d'oli d'oliva verge extra
30 g de suc de llimona (el suc de 1/2 llimona)
65 g de tahina 1 gra d'all (4 g) pebre blanc 1 culleradeta de les de cafè de comí
40 g de caldo de cocció dels cigrons del que heu reservat, o d'aigua si no teniu caldo
(Segurament en el pas següent en necessitarem 30 g més, però preferim esperar a veure la textura que obtenim: dependrà de si els cigrons estaven molt ben escorreguts o no.) |
|
|
|
Rectifiqueu-ho de sal i, si n'hi afegiu, torneu-ho a barrejar tot amb la batedora elèctrica. |
|
Si encara no heu de fer servir l'hummus, reserveu-lo, tapat, a la nevera. |
Opcional: 4 pessic3 de pebre vermell dolç unes gotes d'oli d'oliva verge extra |
|
1 pastanaga, pelada i rentada, tallada a bastonets
1 bulb de fonoll, rentat, tallat a làmines
1 bulb de remolatxa crua, rentat, tallat a làmines
16 bastonets de pa petits o bastonets de farina de cigró
… |
Podeu acompanyar l'hummus
|
Comentaris