Olivada d’olives negres

Ingredients

  • 1 gra all
  • 4 filets anxoves
  • farigola
  • 1/2 unitat llimona
  • 1 o 2 cullerades (20 g) oli d'oliva verge extra
  • 150 g (Aragó) olives negres
  • 15 g tàperes
  • MIRALPEIX, Assumpta: "Cuina de mercat" (p. 119), Random House Mondadori- Rosa dels Vents, Barcelona, 2005

    De l'olivada també se'n diu "tapenade" o "paté d'olives".

    Antelació optativa:
    L'olivada es pot tenir preparada amb 3 o 4 dies d’antelació i conservada a la nevera.

    Aplicacions:
    Com a entrant o aperitiu, damunt de torrades; per acompanyar pasta, arròs bullit o patates cuites al forn; per fer la recepta Conill amb confit d'alls i olivada.

    el suc de 1/2 llimona

    150 g d’olives de l’Aragó amb pinyol

                               (o 100 g sense pinyol)

    15 g de tàperes

    4 filets d’anxova

    1 gra d’all pelat

     

    1 o 2 cullerades d’oli d’oliva verge (10 o 20 g)

     

    un polsim de flor de farigola

    Tritureu tots els ingredients  amb l'accessori picador de la batedora elèctrica fins a aconseguir una pasta homogènia i lligada (no va bé triturar-ho amb la Thermomix si només se'n fa aquesta quantitat). 

    Comentaris