Sardines escabetxades amb vi blanc

5 o 6 persones

MIRALPEIX, Assumpta: Cuina de mercat (p. 310), Random House Mondadori- Rosa del Vents, 2005

Temperatura de servei

  • És un plat fred.


Acompanyament adient

  • Va bé acompanyar aquestes sardines amb una amanida d'enciam.


Antelació obligatòria

  • Aquest plat s'ha de fer com a mínim amb 24 hores d'antelació.

Cocció de les sardines  en el vi

1 kg de sardines més aviat grans, netes, obertes i treta l'espina (reserveu les espines per fer la recepta Espines de sardina cruixents).

 

sal

pebre blanc

Salpebreu les sardines i poseu-les en una cassola.

1/2 l de vi blanc sec de bona qualitat

Aboqueu-lo a la cassola.

Poseu la cassola tapada al foc. Quan el vi comenci a estar calent, abaixeu el foc i compteu: 5 min.

Deixeu-ho refredar.

Preparació de l'all i julivert

2 grans d’all, picats

 

1 grapat de fulles de julivert (10 g), picades

 

el suc d’1 llimona (60 g)

Barregeu-ho tot en un got. 

L’escabetx

Escorreu les sardines:

  • si voleu deixar-les a la mateixa cassola, no cal que les tragueu, simplement, decanteu bé el vi, que llençareu;
  • si voleu passar-les a una safata, podeu fer el trasllat fent servir una escumadora.

200 cm3 d’oli d'oliva verge extra

Afegiu l’oli a la cassola, procurant que les sardines quedin cobertes.

Escampeu l'all i julivert que heu preparat, damunt de les sardines.

Conserveu les  sardines tapades a la nevera com a mínim 24 h.

Comentaris