Pollastre rostit  

4 persones

Ingredients

  • 1 cabeça all
  • 1/2 unitat canonet de canyella
  • 1 unitat ceba
  • 75 cm3 conyac
  • farigola
  • 1 fulla llorer
  • 2 cullerades oli d'oliva verge extra
  • 1 unitat pollastre
  • sal
  • 1 o 2 unitats tomàquet madur
  • Categories

  • Segons
  • Aviram i conill
  • INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA: "Corpus de la Cuina Catalana" (p. 352), Columna Edicions, Barcelona, 2006
    MARQUÈS, Quim; FOLCH, Montse: ¡Qué comemos hoy?” (p. 118), Belacqua/ Carroggio, Barcelona, 2002
    MILLÀ, Elisabet: “Bon profit…!” (p. 89), Editorial Millà, Barcelona, 1983
    MIRALPEIX, Assumpta: "Aprendre de cuinar" (p. 335), Eumo Editorial, Vic, 2000
    TORRENT, Margarita: “La cuina de l’estudiant” (p. 89), La Magrana, Barcelona, 1999

    Amb la mateixa recepta es pot fer un conill rostit substituint el pollastre per conill.

    Acompanyament opcional:
    puré de poma.

    Ingredients opcionals:
    Uns 15 min abans d'acabar la cocció, hi podeu afegir ues prunes prèviament remullades i pinyons; o orellanes; o uns bolets prèviament saltats amb oli i all, o 1/2 kg de castanyes torrades.

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn a 180°

    Cocció del pollastre al forn

    1 pollastre, en trossos (per exemple en setzens), treta la pell (per evitar greix) i amb el greix visible eliminat

     

    sal

     

    1 ceba, en 4 o 8 trossos segons la mida

     

    1 cabeça d'alls, amb els alls separats, amb pell i sencers

     

    1 o 2 tomàquets madurs, sencers

     

    farigola

    1/2 canonet de canyella (o romaní)

    1 fulla de llorer

     

    Opcional:

    patates petites, unes quantes

    Saleu el pollastre i poseu-lo en una cassola o una safata que pugui anar al forn.

    Intercaleu els altres ingredients entre els trossos de pollastre.

    oli d'oliva verge extra, menys de 2 cullerades

     

    Ruixeu-ho tot per sobre amb oli.

    Poseu la cassola al forn calent a 180º, destapada: 25 min; tombeu el pollastre al cap d'una mica més de mitja cocció (quan hagin passat entre 15 i 20 min) perquè s'enrosseixi per tots costats

    75 cm3 de conyac.

    Traieu la cassola del forn (si no es podria incendiar) i tireu-hi el conyac (si queda molt ressec s'hi pot afegir un raig d'aigua calenta o de brou).

    Torneu a posar la cassola al forn, destapada, i aneu  ruixant de tant en tant la capa superior del pollastre amb el suc de la cassola: 25 min.

    Comentaris