Poseu-ho a la flamera on fareu el flam (recipient gran o recipients individuals), que ha de ser apta per al microones i per al forn.
Poseu la flamera al microones, a potència màxima: uns 3 min.
Moveu la flamera de manera que sucre i aigua es distribueixin per tota la base i per les parets, i torneu-la a posar al microones 1 o 2 min. Aneu repetint aquesta operació fins a aconseguir que la base i les parets de la flamera estiguin caramel·litzades (quan tinguin un color de caramel daurat).
Comentaris
Eulàlia, si hi posem vainilla, quanta vainilla? Jo aquí només tinc cinnamon (canyella) en pols. Quant en poso?
M'imagino que també puc fer la caramelitzacio al forn? Ho has provat?
Laura, jo crec que si en comptes de 1/4 de canonet de canyella hi poses canyella en pols (1/4 de culleradeta), també et quedarà bé. Si hi vols posar vainilla, si es tracta d'una beina de vainilla, posa-n'hi mitja ; si es tracta de vainillina en pols, doncs aproximadament mitja culleradeta. Pel que fa a la caramel·lització del sucre, abans que existissin els microones, jo la feia al foc, a foc lent; suposo que també es pot fer al forn, tot i que jo no l'he feta mai així. Ja em diràs què tal et surt.
Ha sortit fantastic! L'unic problema ha estat que al girar-lo s'ha enganxat i s'ha partit per la meitat... pero era bonissim! He provat de fer la caramelitzacio al forn i l'unic que ha passat es que l'aigua s'ha assecat. Ho he fet al foc en un pot i ha anat perfecte. Hi he posat una culleradeta de vainilla (liquid) i un pessic de canyella en pols. Per cert, al principi dius 160g de sucre, pero despres dius 100gr a les instruccions, mes les 2-3 cullerades per la caramelitzacio, potser ho pots separar (quasibe hi he posat els 160gr, pero al rellegir-ho ho he rectificat)? He portat el flam a una festa i tothom m'ha dit que era bonissim (hi havia gent que era la primera vegada que menjaven flam!). Moltes gracies Eulalia!
Me n'alegro que t'hagi sortit bo. Pensarem com es pot millorar això de les quantitats dels ingredients per evitar confusions.
Ep! Ja està solucionat.