6 persones
Les pépites de noisette (consultat el 2021)
Ens podem estalviar algun procés?
Mètode preferible, tradicional o thermomix?
Primer plat, segon plat o plat únic?
450 g de pèsols congelats, sense descongelar
1 pessic de sal 3 cullerades no plenes d'aigua (30 g) |
|
Us podeu saltar aquest procés si compreu l'ametlla crua en pols (farina d'ametlla).
45 g d'ametlla crua pelada
[Podeu comprar l'ametlla crua amb pell, però us donarà mes feina: abans de triturar-la haureu d'escaldar-la i pelar-la (heu d'obtenir-ne 45 g un cop pelada.)] |
|
60 g de llet 6 ous 1,5 culleradetes de cafè d'orenga seca 1,5 grans d'all, picats 6 pessics de sal pebre blanc |
|
Aboqueu en el got de la thermomix, que conté la barreja d'ous i llet,
i, per barrejar-ho tot, programeu: 15 s, v=4. |
|
45 g de farina, que pot ser integral o bé
|
Escalfeu el forn a 180º. |
unes gotes d'oli d'oliva verge extra (només si el motlle no és de silicona, o si és de silicona i és la primera vegada que el feu servir) |
Necessitareu un motlle apte per al forn (per exemple rodó d'uns 27 cm de diàmetre). Si no és de silicona, o si és de silicona i és la primera vegada que el feu servir, pinteu-lo amb l'oli amb l'ajut d'un pinzell de silicona. [També podeu fer servir 6 motllos individuals.] |
Aboqueu la massa (que és força líquida) al motlle. |
Podeu servir el clafoutis de pèsols com a plat únic d'un sopar, acompanyat d'una amanida i/o d'alguna salsa (salsa de tomàquet, salsa beixamel, salsa de pebrot vermell amb beixamel, salsa de pebrot vermell amb fruita seca, salsa de pebrot vermell amb iogurt…). |
Comentaris