Musclos a la marinera 

Material obligatori

Microones

4 persones

Ingredients

  • 2 grans all
  • 1 cullerada (15 g) farina
  • 3/4 de cullerada de fulles julivert fresc
  • 1 kg musclos
  • 10 g (1 cullerada no plena) oli d'oliva verge extra
  • 3/4 de cullerada pebre vermell dolç
  • Categories

  • Segons
  • Per picar
  • ADRIÀ, Ferran; i l’equip del Bulli: "El menjar de la família" (p. 340-341), La Magrana, Barcelona, 2012

    Temperatura de servei

    • Aquest plat se serveix calent.

     

    Per a quantes persones és aquesta recepta?

    • Si serviu els musclos com a segon plat, la recepta és per a 4 persones justet. Si voleu, podeu complementar-la afegint 2 ous durs a trossos o picats a la salsa marinera.
    • Si serviu els musclos com a aperitiu, per picar, la recepta és per a més de 4 persones.

    Cocció dels musclos

    1 kg de musclos

    Si hi ha algun musclo trencat o obert, descarteu-lo.

    Arrenqueu les barbes dels musclos i netegeu-los sota del raig de l'aixeta, fregant la closca de l'un amb la de l'altre; si cal, raspeu-los amb un ganivet. Poseu els musclos en una escorredora.

    Poseu la meitat dels musclos a l'estoig (els farem en dues tandes) o en un altre recipient amb tapa no hermètica aptes per a microones . 

    Poseu l'estoig al microones i programeu: 900 W, 4 min​. 

    Deixeu-ho reposar, tapat: 1 min.

    Si alguns musclos no s'han obert, retireu els que ja s'han obert deixant caure el caldo que contenen a dins de l'estoig i reserveu-los en un bol, i torneu a posar l'estoig al microones uns segons més.

     

    Descarteu els musclos que no s'hagin obert i afegiu al bol els que s'han obert.

     

    Coleu el caldo resultant per retirar-ne les impureses i reserveu-lo en un bol petit.

    Descarteu una de les dues valves dels musclos que heu reservat, i reserveu l'altra valva amb la carn del musclo en el bol.

    Repetiu tot el procés amb els musclos restants. Aquesta vegada, no farem servir el caldo per a aquesta recepta (ens faria la salsa massa salada); coleu-lo en un pot o en un tàper i, un cop s'hagi temperat, reserveu-lo a la nevera o al congelador per tal de fer-lo servir com a caldo de peix en una altra recepta (tingueu en compte que és salat i que, per tant, haureu de posar poca sal o gens a la resta del caldo).

    Preparació dels musclos a la marinera

    1 cullerada de farina (15 g)

    400 g d'aigua

    Poseu-ho en el got de la batedora elèctrica i bateu-ho fins que no quedin grumolls (no hi posem sal perquè després afegirem caldo dels musclos, que és salat, a la salsa).

    10 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada no plena)

     

    2 grans d'all

    300 g de tomàquet madur, rentat i picat
    (podeu fer.ho amb la 1-2-3)
     
    20 g de vi blanc (¿¿¿no sé si cal perquè liqua???)
     
    8 g d'oli d'oliva verge extra (1/2 cullerada)
     
    sal
    pebre blanc
     
    Només si el tomàquet és molt àcid,
    1 culleradeta de sucre

    Poseu l'oli i els alls en fred a la cassola on fareu la salsa. Poseu-ho al foc: 1 o 2 min, fins quan tot just l'all comenci a agafar color  (compte, que de seguida es crema).

    3/4 de cullerada de pebre vermell dolç

    Afegiu-ho a la cassola i remeneu, 2 s i feu immediatament el pas següent per tal que el pebre vermell no es cremi.

    Afegiu a la cassola la barreja d'AIGUA i FARINA.  Aneu remenant tota l'estona (si veieu que us apareixen grumolls, passeu altra vegada la batedora a dins de la casola): uns 10 min (fins que obtingueu una salsa consistent).

    3/4 de cullerada de fulles de julivert fresc picades

    Apagueu el foc, afegiu el julivert a la cassola i remeneu.

    Afegiu-hi la meitat del CALDO colat, que heu reservat (si s'havia refredat, escalfeu-lo un moment al microones) i els MUSCLOS que heu reservat.

     

    [Si un cop servits els plats i acabats els musclos sobra salsa marinera, podeu guardar-la en un tàper a la nevera o al congelador i aprofitar-la en alguna recepta que requereixi caldo de peix.] 

    Comentaris