4-6 persones
• LLORCA, Juan; GÓMEZ, Melisa: "En boca de todos" (p. 128), Vergara (Penguin Random House Grupo Editorial), Barcelona, 2019
Primer plat o plat únic?
Temperatura de servei
Mètode preferible, tradicional o thermomix?
Antelació necessària
Antelació opcional
de manera que us quedarà per al moment estendre el recobriment al damunt de la base precuita i coure la "pizza" (processos 10 i 11) i, si voleu, decorar-la amb alguna fulla verda (procés 12).
Antelació prohibida
Podeu saltar-vos aquest procés si disposeu de 90 g de puré concentrat de tomàquet (o pasta de tomàquet o passata).
És un puré de tomàquet en el qual s'ha reduït el contingut d'aigua de l'hortalissa colant-la, o per evaporació (al foc) o per ambdós metodes.
400 g de tomàquets madurs |
|
Per reduir al màxim el contingut de l'aigua del puré de tomàquet (perquè quan l'escampem al damunt de la massa de pizza no l'estovi) feu el que s'indica a continuació.
o bé
Reserveu el suc que deixen anar els tomàquets, per beure'l (si els tomàquets són de temporada i de qualitat, serà ben bo). Per a aquesta recepta farem servir 90 g de puré concentrat de tomàquet; si us en surt més quantitat, podeu reservar-lo per a una altra recepta.
[Per acabar de reduir el contingut de l'aigua del puré de tomàquet (us ho podeu estalviar per a aquesta recepta),
o bé
Renteu i eixugueu el bol del robot abans de fer el procés següent.
|
Us podeu estalviar aquest procés si disposeu de 150 g de formatge emmental ratllat (podeu disposar en el congelador de formatge que heu ratllat amb antelació o podeu comprar directament el formatge ratllat).
2 ous (63-73 g), batuts
nou moscada
1/2 culleradeta de les de cafè de sal (2g)
1 culleradeta de pebre vermell dolç |
2 ous (63-73 g)
nou moscada
1/2 culleradeta de les de cafè de sal (2g)
1 culleradeta de pebre vermell dolç |
|
Escalfeu el forn a 180º. |
sal pebre blanc orenga seca un raig d'oli d'oliva verge extra |
|
Opcional: fulles d'alfàbrega fresca, tallades a trossos o fulles d'espinacs o ruca |
Distribuïu-les per sobre de la pizza (no torneu a posar la pizza al forn perquè les fulles es posarien negres). |
Comentaris