Lluç arrebossat al forn

4- 5 persones

Ingredients

  • 80 g ametlla crua
  • 1 grapat de fulles julivert fresc
  • 1 unitat, la ratlladura de la pell llimona
  • 600 g, a rodanxes (8- 10 rodanxes) lluç
  • 40 g (3 cullerades) oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • sal
  • Categories

  • Segons
  • MIRALPEIX, Assumpta: "Cocina eco" (p. 179), Grijalbo, Barcelona, 2018

    Antelació possible

    • Podeu deixar preparada amb antelació la safata de forn amb el peix arrebossat (procesos 1, 2 i 4)  i reservar-la a la nevera, tapada amb una tapa si la safata té tapadora, o embolicada amb film transparent. A l'últim moment només us caldrà posar la safata al forn (processos 3 i 5).

     

    Temperatura de servei

    • Aquest plat se serveix calent.

     

    Aprofitament

    • Si feu aquest plat i us en sobra, podeu menjar-lo fred mateix i queda molt bo. Fins i tot dins d'un entrepà de pa amb tomàquet si teniu la precaució de retirar l'espina. També podeu fer-ne més quantitat de la que necessitareu i reservar la resta per a un sopar fred o per a un esmorzar.

    ​Elaboració de l'arrebossat del peix

    80 g d'ametlla crua

     

    1 grapat de fulles de julivert fresc, rentades i eixugades

    Poseu l'ametlla i les fulles de julivert en el bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica i poseu en marxa la picadora fins a tenir el gruix de picada que us interessi (si ho preferiu, podeu picar només l'ametlla amb la picadora, picar el julivert fent servir unes tisores i després barrejar-ho..

    [Si ho preferiu, podeu fer la picada a mà.]

    40 g d'oli d'oliva verge extra (3 cullerades)

     

    ratlladura de la pell d´1 llimona

    Afegiu-ho al bol i barregeu-ho tot amb una cullereta o bé fent un cop de la picadora (vigileu que no us quedi l'ametlla massa triturada).

    Aboqueu la picada en el plat on penseu arrebossar el peix. 

    Escalfament del forn

    Escalfeu el forn amb l'escalfor de dalt i de baix a 180º.

    Preparació de la safata de forn

    1 rajolí d'oli d'oliva verge extra

    Pinteu amb oli el cul d'una safata apta per al forn, amb l'ajut d'un pinzell de silicona; a la safata hi hauran de cabre després les rodanxes de lluç prou separades les unes de les altres perquè durant la cocció les puguem tombar amb comoditat sense que es trenquin. 

    Arrebossat del peix

    600 g de rodanxes de lluç (unes 8-10 rodanxes))

    Per eixugar les rodanxes de peix, 

    • esteneu un full de paper absorbent de cuina en un plat pla, 
    • disposeu-les a sobre del paper sense que se superposin,
    • esteneu un altre full de paper de cuina al damunt,
    • i pressioneu lleugerament.

    sal

    pebre blanc

    Salpebreu el peix.

    Arrebosseu les rodanxes de lluç i aneu-les posant a la safata de forn, prou separades les unes de les altres perquè després les pugueu tombar amb comoditat sense que es trenquin.

    Cocció i gratinat del peix al forn

    1. Poseu la safata del peix al forn calent a 180º amb l'escalfor de dalt i de baix:  uns 4 min.
    2. Sense treure la safata del forn, engegueu el gratinador: uns 4 min (l'arrebossat ha de quedar daurat).
    3. Retireu un moment la safata del forn sense apagar el gratinador, gireu amb compte les rodanxes de peix i torneu a posar la safata al forn amb el gratinador engegat: uns 4 min ​(l'arrebossat ha de quedar daurat).

    Comentaris