Coliflor amb beixamel, poma i formatge blau

Material obligatori

Microones

4 persones

GALIANO, Cristina: "La Cocina de Cristina Galiano" (p. 139), Espasa, Madrid, 2001

Cocció de la coliflor

coliflor (uns 1,500 kg)

 

Talleu la base de la coliflor i retireu les fulles i els troncs gruixuts que l'envolten (uns 600 g), que podeu reservar per consumir com qualsevol altra verdura. 

Renteu la coliflor a sota de l'aixeta i deixeu-la escórrer. 

Separeu els rams de manera que quedin petits (així, després la salsa es distribuirà millor); talleu els tronxos més gruixuts a dauets.

una mica més de 1/2 got d'aigua (uns 150 g)

Feu la coliflor al vapor  a l'olla de pressió súper-ràpida sense afegir-hi sal: poseu l'aigua a l'olla​, poseu-hi la reixeta o el cistellet i, a sobre, la coliflor; espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 3 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

Elaboració de la beixamel amb poma i formatge blau

½ litre de llet (pot ser descremada)

60 g de farina

 

sal

nou moscada

pebre blanc

Feu una beixamel.

1 poma reineta o golden

Peleu-la i talleu-la a vuitens. Poseu-la en un recipient apte per a microones (pot ser l’estoig de silicona).

Poseu-ho al microones: potència màxima, 3 minuts.

100 g de formatge blau

Aboqueu la poma i el formatge en el recipient de la beixamel i tritureu-ho.

Gratinat de la coliflor amb beixamel, poma i formatge blau

Poseu-la coliflor en una safata de forn.

Repartiu la beixamel amb poma i formatge blau damunt de la coliflor.

pa ratllat (millor una mica gruixut)

Espolseu-lo per sobre de la beixamel.

Gratineu-ho al forn: entre 10 i 15 min.

Comentaris