• LÉKUÉ; FUNDACIÓ ALÍCIA: "La guia de Lékué" (p. 82), Penguin Random House Grupo Editorial, S.A.U, Barcelona, 2017
Cocció del rap
80 g d'aigua (8 cullerades no plenes)
500-600 g de rodanxes o supremes de rap
Poseu l'aigua en un recipient amb tapa apte per a microones (pot ser l'estoig de silicona); millor si, sense la tapa, també és apte per a forn, perquè així només embrutarem 1 recipient (l'estoig de silicona no serviria per al forn).
Poseu la reixeta, apta per a microones, al recipient.
Poseu el rap a sobre de la reixeta.
Poseu el recipient tapat al microones i programeu: 800 W, 4 min.
[Per a 250 g de rap, poseu 80 g d'aigua (8 cullerades no plenes) i programeu: 800 W, 2 min 30 s.]
[Per a 125 g de rap, poseu 40 g d'aigua (4 cullerades no plenes) i programeu: 800 W, 1 min- 1 min 30 s.]
Deixeu reposar l'estoig: tapat, 1 min.
Elaboració de la picada
40 g de pa ratllat (2,5 cullerades)
30 g d'ametlles torrades, pelades
8 g de fulles de julivert fresc
sal
14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)
Poseu-ho tot el el bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica i piqueu-ho grollerament.
Preparació de la safata de forn
Retireu la reixeta i el suc.
sal
pebre blanc
Poseu el rap cuit en una safata de forn (si el recipient que heu posat al microones és apte per a forn, el podeu tornar a posar allà mateix) i salpebreu-lo.
Esteneu la picada per damunt del peix.
Gratinat del rap
Poseu la safata al forn a gratinar fins que formi crosta (vigileu, que de seguida es crema).
Presentació
pell de taronja
Ratlleu-la pel damunt.
Podeu servir aquest rap acompanyat amb una mica de salsa de tomàquet.
Comentaris