Sípia amb verdures i alvocat

Material obligatori

Microones

2 persones

Ingredients

  • 1 unitat (200 g) alvocat
  • 1 branca, sense les fulles api
  • 1 unitat ceba tendra
  • oli d'oliva verge extra
  • 1 unitat pastanaga
  • pebre blanc
  • 2 unitats raves
  • sal
  • 2 unitats sípia
  • vinagre de Mòdena
  • LÉKUÉ; FUNDACIÓ ALÍCIA: "La guia de Lékué" (p. 87), Penguin Random House Grupo Editorial, S.A.U, Barcelona, 2017

    Temperatura de servei

    • Podeu servir aquest plat calent o tebi. Però també és bo a temperatura ambient o fred.

     

    Antelació necessària

    • Si voleu menjar el plat a temperatura ambient o fred, feu tota la recepta amb antelació.

     

    Antelació opcional

    • Si voleu menjar el plat calent o tebi, podeu fer els passos següents amb antelació:
      • preparar la sípia (procés 1) i reservar-la a la nevera a sobre de la reixeta, dins de l'estoig de silicona on la coureu (pas 1 del procés 4);
      • preparar l'alvocat (procés 2);
      • preparar les verdures (procés 3).

    Quedarà només la cocció de la sípia (pas 2 del procés 3) i la preparació del plat (procés 5) per a l'últim moment.

     

    Aquest plat se serveix com a segon. Li podem donar una altra sortida?

    • Podeu servir la sípia amb verdures i alvocat per esmorzar o per un àpat informal a sobre d'una torrada o dins d'un entrepà. Val la pena tenir en compte l'opció de l'entrepà per esmorzar si us ha sobrat sípia de l'àpat principal.

    Preparació de la sípia

    sípies, senceres

    Demaneu a la peixateria que us les netegin.  

     

    [Farem servir la bossa de la sípia i, si voleu, les aletes i les potes.

    No farem servir la “salsa” (o melsa) ni la tinta per a aquesta recepta, però, si voleu, podeu demanar que us ho reservin i ho podeu congelar per a una altra ocasió.]

    Acabeu de netejar les sípies; deixeu la bossa de cada sípia sencera, les potes i les aletes, també (si se us trenquen no passa res). Escorreu-ho i reserveu-ho.

    [Si creieu que en teniu prou amb les bosses, podeu reservar les potes i les aletes per a una altra ocasió.]

    Preparació de l'alvocat

    alvocat (200 g)

    Aboqueu la polpa de l'alvocat en un bol i aixafeu-la amb una forquilla.

    sal 

    pebre blanc

    unes gotes de vinagre de mòdena

    1 rajolí d'oli d'oliva verge extra

    Afegiu-ho al bol i barregeu-ho tot. Reserveu-ho.

    Preparació de les verdures

    1 ceba tendra, picada

     

    1 branca d'api (sense les fulles), picada

     

    1 pastanaga, ratllada o picada 

    (Podeu picar-la amb l'accessori picador de la batedora elèctrica.)

     

    raves, a làmines fines

    (Podeu fer les làmines amb un pelador de tomàquets.)

     

    Barregeu les verdures en un bol petit (si és hivern i voleu temperar-les una mica, feu servir un bol amb tapa apte per a microones o una paella petita per temperar-les uns segons just abans de servir-les). 

    Cocció de la sípia

    40 g d'aigua (4 cullerades no plenes)

    Poseu l'aigua a l'estoig de silicona (o en un altre recipient amb tapa apte per a microones).

    Poseu la reixeta a l'estoig.

    Poseu les SÍPIES que heu reservat a sobre de la reixeta.

    Poseu l'estoig al microones i programeu: 800 W, 3 min 30 s o 4 min.

    Deixeu reposar l'estoig: tapat, 1 min.

    Preparació del plat

    Talleu les bosses de sípia cuites i les aletes, si les hau posades, a dauets i, les potes, si les heu posades, en trossos d'un 2 cm de llarg. Poseu-ho a la safata on servireu el plat. Reserveu el suc que ha quedat a sota de la reixeta per fer-lo servir en una altra recepta com a caldo de peix: podeu posar-lo a la nevera o al congelador.

    Aboqueu la VERDURA que heu reservat a la safata on teniu els daus de sípia (si voleu, tempereu-la abans posant-la uns segons al microones o al foc). Barregeu-ho tot.

    sal 

    pebre

    oli d'oliva verge extra

    vinagre de Mòdena

    Amaniu-ho tot.

    Esteneu el puré d'ALVOCAT que reservat al damunt de la safata.

    Comentaris