Amanida de bròquil, pebrot vermell i poma

Tria el mètode d'elaboració

4 persones

Ingredients

  • 400 g (o coliflor) bròquil
  • 16 g (1,5- 2 culleradetes) mostassa
  • 36 g (2,5 cullerades) oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • 275 g (3/4- 1 unitat) pebrot vermell
  • 30 g pinyons
  • 300 g (aproximadament 1,5- 2 unitats), àcida pomes
  • 1 pessic, en pols romaní
  • 7 g (1,5 culleradetes) sal
  • 20 g (1 cullerada i una miqueta més) vinagre de poma
  • 10- 15 g (2- 3 culleradetes), o xarop d'auró o de poma (o bé mel) xarop d'atzavara
  • Thermomix Mallorca (consultat el 2017)
    Thermomix vegetarianos y veganos (consultat el 2017)

    Mètode preferible, tradicional o thermomix?

    • Amb la thermomix guanyeu comoditat perquè en el got hi caben tots els ingredients que hem de picar alhora (en el bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica no hi caben i heu de picar-los com a mínim en tres tandes).

     

    Temperatura de servei

    • Aquest plat se serveix a temperatura ambient o fred.

     

    Antelació obligatòria

    • Si voleu servir l'amanida freda de la nevera, l'heu de preparar amb prou antelació perquè es refredi.

     

    Antelació optativa

    • Podeu fer tota la recepta amb antelació i reservar-la, tapada, a la nevera. Fins i tot potser hi guanyeu si la feu amb antelació (pot ser la vigília) perquè els sabors queden potenciats.

     

    Ingredients alternatius

    • Podeu substituir el bròquil per coliflor.

     

    Aprofitament

    En aquesta recepta fem servir només 300 g de rams de bròquil (o de coliflor).

    • Reservarem la resta del bròquil (o de la coliflor) per fer, per exemple, una Crema de tronxos de coliflor (en aquesta recepta podem fer servir coliflor o bròquil): a més a més de tronxos, podem posar-hi també les flors que tinguem.

    Preparació del bròquil

    bròquil (o 1 coliflor); en farem servir només uns quants rams (400 g) 

     

    [Reservarem la resta del bròquil per a una altra recepta.]

    Talleu la base del bròquil (o de la coliflor) i retireu les fulles i els troncs gruixuts que l'envolten.

    Renteu el bròquil (o la coliflor) a sota de l'aixeta i deixeu-lo escórrer. 

    Separeu una part del bròquil (o de la coliflor) en rams (ens interessa flor i tronxo però si el tronxo és gaire gruixut, reserveu-lo per a una altra recepta)  fins a obtenir-ne 400 g.

    Elaboració de l'amanida

    Aboqueu els rams que heu separat del bròquil (o de la coliflor) al got de la thermomix.

    275 g de pebrot vermell ( 3/4-1 pebrot), rentat, a trossos

     

    300 g de poma àcida (aproximadament 1,5- 2 pomes), pelada, tallada a vuitens

     

    30 g de pinyons

     

    36 g d'oli d'oliva verge extra (2,5 cullerades)

     

    20 g de vinagre de poma (1 cullerada i una miqueta més)

     

    10-15 g (2- 3 culleradetes) de xarop d'atzavara (en castellà se'n diu "sirope de agave" i,  en anglès, "agave syrup")

    o bé

    • de xarop d'auró (en castellà se'n diu "sirope de arce" i, en anglès, "maple syrup")

    o bé

    • de xarop de poma

    o bé

    • de mel

     

    16 g de mostassa (1,5- 2 culleradetes)

     

    7 g de sal (1,5 culleradetes)

     

    pebre blanc

     

    romaní, en pols

    o una altra herba aromàtica seca en pols

    Afegiu-ho tot al got de la thermomix.

    Per picar una mica la verdura i les hortalisses, i barrejar-ho tot, programeu: 6 s, v=4.

    275 g de pebrot vermell ( 3/4-1 pebrot), rentat, a trossos

    Aboqueu els trossos de pebrot al bol de l'accessori picador de la batedora elèctrica. Per picar-los una mica, premeu el botó del robot i deixeu-lo anar, unes quantes vegades seguides (2, 3 o 4 vegades): fins a obtenir el gruix desitjat (no premeu el botó una estona seguida perquè fàcilment obtindríeu  un puré).

    Aboqueu el pebrot picat al bol o a la safata on presentareu l'amanida. 

    300 g de poma àcida (aproximadament 1,5- 2 pomes), pelada, tallada a vuitens

    Sense netejar el bol de l'accessori picador, aboqueu-hi el trossos de poma. Per picar-la una mica, premeu el botó del robot i deixeu-lo anar, unes quantes vegades seguides (2, 3 o 4 vegades): fins a obtenir el gruix desitjat (no premeu el botó una estona seguida perquè fàcilment obtindríeu  un puré).

    Aboqueu la poma picada al bol o a la safata on teniu el pebrot picat.

    Sense netejar el bol de l'accessori picador, aboqueu-hi els rams de BRÒQUIL que heu separat. Per picar-los una mica, premeu el botó del robot i deixeu-lo anar, unes quantes vegades seguides (2, 3 o 4 vegades): fins a obtenir el gruix desitjat (no premeu el botó una estona seguida perquè fàcilment obtindríeu  un puré).

    Aboqueu el bròquil picat al bol o a la safata on teniu el pebrot i la poma.

     

    30 g de pinyons

     

    36 g d'oli d'oliva verge extra (2,5 cullerades)

     

    20 g de vinagre de poma (1 cullerada i una miqueta més)

     

    10-15 g (2- 3 culleradetes) de xarop d'atzavara (en castellà se'n diu "sirope de agave" i,  en anglès, "agave syrup")

    o bé

    • de xarop d'auró (en castellà se'n diu "sirope de arce" i, en anglès, "maple syrup")

    o bé

    • de xarop de poma

    o bé

    • de mel

     

    16 g de mostassa (1,5- 2 culleradetes)

     

    7 g de sal (1,5 culleradetes)

     

    pebre blanc

     

    romaní, en pols

    o una altra herba aromàtica seca en pols

    Afegiu tots aquets ingredients al bol on hi ha el el pebrot, la poma i el bròquil i barregeu-ho tot bé.

    Presentació

    Serviu l'amanida a temperatura ambient o freda.

    Comentaris