16 brioixos de 60-65 g
o
12 brioixos de 60-65 g i 1 trena de 300 g
• INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA: "Corpus de la Cuina Catalana" (p. 162), Columna Edicions, Barcelona, 2006
• LLADONOSA, Josep: "El Gran Llibre de la Cuina Catalana" (p. 630), Empúries, Barcelona, 1997
• MIRALPEIX, Assumpta: "Aprendre de cuinar" (p. 444), Eumo Editorial, Vic, 2000
Ara cuina (consultat el 2017)
Bufet de postres (consultat el 2017)
Cooking Hofmann (consultat el 2017)
Coure coulants (consultat el 2017)
Gadgets&Cuina (consultat el 2015)
La cuinera (consultat el 2017)
Pimientos verdes (consultat el 2017)
Us en llepareu els dits (consultat el 2017)
A més a més dels brioixos i les trenes, què més podem fer amb la massa de brioix (procés 1)?
On es pot comprar el llevat de forner fresc?
Mètode preferible per fer la massa de brioix (procés 1), manualment o amb robot pastador?
Antelació necessària
Antelació opcional
Podem congelar el tortell?
Quan s'han d'enfornar els brioixos?
Com ens hem d'organitzar per fer els brioixos?
Si voleu servir els brioixos (o congelar-los) el dia 0:
Cobriu amb paper de forn 2 plaques o safates de forn (després disposareu les pastes modelades corresponents a una meitat de la massa en una safata i les corresponents a l'altra meitat, en una altra). |
unes gotes d'oli d'oliva verge extra |
Peseu la bola de massa (farà aproximadament 1 kg). Poseu la bola de massa a sobre d'un silpat o bé directament a sobre de la taula de treball (si la poseu a sobre de la taula de treball, unteu-la primer amb una mica d'oli; no l'empolvoreu amb farina perquè afegiríeu farina a la massa i no ens convé). |
Poseu-vos unes gotes d'oli a les mans i fregueu-vos-les de manera que quedin untades. Amb una espàtula talladora de masses o amb un ganivet, talleu porcions de massa. Per exemple, podeu fer
per fer 16 brioixos de 60- 65 g;
per fer 12 brioixos de 60- 65 g i 1 trena de 300 g;
per fer 8 brioixos de 60-65 g i 1 tortell de 500 g;
|
|
Si ja no teniu les mans untades d'oli, torneu a posar-vos-n'hi unes gotes i fregueu-vos-les de manera que quedin untades. Formeu boles amb cada porció. |
Traieu fora de la nevera els brioixos (i/o trenes) que voleu coure i deixeu-ho a temperatura ambient. |
|
Escalfeu el forn a 220º. |
Comentaris
Quina satisfacció cercar al buscador en català i trobar tan bon contingut. He anat a parar al bloc buscabt receptes d'api. Avui mateix em faré l'amanida d'api i poma. Gràcies! M'han agradat la claredat en l'explicació per passes juntament amb la quantitat d'ingredient i la fotografia i m'he animat a tafanejar. Hi ha moltes receptes que em resukten interessants per la simplicitat sobretot en els ingredients, sense deixar de banda la motivació a la cuina. Ja is sóc seguidora. Gràcies per compartir! Laia
Laia, et responc amb molt de retard, ja ho sé. Però et vull agrair el comentari!