Salsa de pebrot vermell amb beixamel

Tria el mètode d'elaboració

uns 350 g

Ingredients

  • 15 g (1 cullerada) farina
  • 250 g (1 got) llet
  • 1 pessic nou moscada
  • 1 unitat gran, o 3 unitats petits (250- 300 g) pebrot vermell pebrot vermell
  • 1 pessic sal
  • Alicia't (consultat el 2015)

    Mètode preferible, tradicional o thermomix?

    • Si no peleu els pebrots, indubtablement heu de fer servir la thermomix perquè amb batedora elèctrica notaríeu les pelletes. 
    • Si peleu els pebrots, tant li fa un mètode com l'altre.

    Què pot acompanyar aquesta salsa?

    • Aquesta salsa es pot servir com a acompanyament d'un plat de pasta, d'unes patates o unes verdures al vapor, d'un plat de carn a la planxa o de peix a la planxa o al vapor.

     

    Temperatura de servei

    • Se serveix calenta o tèbia.

     

    Conservació

    • Es conservarà uns dies a la nevera.
    • També podeu congelar-la.

     

    Hi ha alguna altra recepta cartesiana de salsa de pebrot vermell?

    Escalivat del pebrot vermell

    pebrot vermell gran o 3 de petits (250- 300 g), sencers, nets

    [Obtindrem uns 150 g de polpa]

    o bé

     

    Elaboració de la salsa beixamel

    15 g de farina (1 cullerada)

     

    250 g de llet (1 got);  sencera, semidescremada o descremada

     

    un pessic de sal 

    un pessic de nou moscada

    Feu una salsa beixamel més aviat líquida en un pot on després hi afegireu els pebrots i hi passareu la batedora elèctrica.

    Feu una salsa beixamel més aviat líquida amb la thermomix.

    Elaboració de la salsa de pebrot amb beixamel

    Peleu els pebrots i traieu-los les llavors (no els mulleu per fer-ho perquè perdrien gust).

    Poseu la POLPA de PEBROT en el pot on teniu la beixamel.

    Traieu les llavors dels pebrots (no els mulleu per fer-ho perquè perdrien gust); no cal que els peleu, tret que els hagueu fet al forn i la pell estigui cremada (però podeu pelar-los si ho preferiu).

    Afegiu la POLPA de PEBROT (amb pell o sense) en el got de la thermomix, on teniu la beixamel.

    Tritureu-ho tot fins que quedi una crema fina. 

    Per triturar-ho tot, programeu: 10 s, v=5-10.

    Baixeu amb l'espàtula el que ha quedat escampat per la paret del got i torneu a programar: 10 s, v=5-10 (fins que quedi una crema fina; sobretot vigileu que no s'hi notin trossets de pell); si us agrada la salsa més fina, programeu: més estona, v=5-10. 

    Poseu la salsa en pots de vidre amb tapa hermètica. Si encara no els feu servir un cop temperats, guardeu-los a la nevera.

    Comentaris