Salsa de pebrot vermell amb fruita seca

Tria el mètode d'elaboració

uns 300 g

Ingredients

  • 1/2 gra (2 g) all
  • 18-30 unitats avellanes
  • 2 cullerades de suc (30 g) llimona
  • 1 cullerada (14 g)  oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • 2 unitats grans, o 6 unitats petits (500- 600 g) pebrot vermell
  • 1 culleradeta de les de cafè (4 g) sal
  • Alicia't (consultat el 2015)

    Mètode preferible, tradicional o thermomix?

    • Si no peleu els pebrots, indubtablement heu de fer servir la thermomix perquè amb batedora elèctrica notaríeu les pelletes. 
    • Si peleu els pebrots, tant li fa un mètode com l'altre.

    Què pot acompanyar aquesta salsa?

    Aquesta salsa es pot servir

    • com a paté vegetal, untada sobre llesques de pa (pot ser una tapa);
    • com a puré per sucar-hi bastonets de pastanaga, d'api o d'altres verdures crues i bastonets de pa;
    • acompanyada de pa de pita; 
    • com a acompanyament d'una amanida verda, d'un plat de pasta, d'unes patates o unes verdures al vapor, d'un plat de carn a la planxa o de peix a la planxa o al vapor.

     

    Temperatura de servei

    • Se serveix a temperatura ambient (si la teniu a la nevera, traieu-la una estona abans de servir-la).

     

    Conservació

    • Es conservarà uns dies a la nevera.
    • També podeu congelar-la.

     

    Hi ha alguna altra recepta cartesiana de salsa de pebrot vermell?

    Escalivat del pebrot vermell

    2 pebrots vermells grans o 6 de petits (500- 600 g), sencers, nets

    [Obtindrem uns 300 g de polpa]

    o bé

     

    Elaboració de la salsa de pebrot amb avellanes

    Peleu els pebrots i traieu-los les llavors (no els mulleu per fer-ho perquè perdrien gust).

    Poseu la POLPA de PEBROT en el got de la batedora elèctrica.

    Traieu les llavors dels pebrots (no els mulleu per fer-ho perquè perdrien gust); no cal que els peleu (tret que els hagueu fet al forn i la pell estigui cremada, però podeu fer-ho si ho preferiu).

    Poseu la POLPA de PEBROT (amb pell o sense) en el got de la thermomix.

    1/2 gra d'all (2 g), pelat

     

    1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (14 g)

     

    2 cullerades de suc de llimona (30 g)

    1culleradeta de cafè de sal (4 g)

    pebre blanc

     

     

     

     

    Afegiu-ho tot al got de la batedora elèctrica i tritureu-ho (fins que quedi una crema fina).

    Afegiu-ho tot al got de la thermomix i, per triturar-ho tot, programeu: 10 s, v=5-10.

    Baixeu amb una espàtula el que ha quedat escampat per la paret del got i torneu a programar: 10 s, v=5-10 (fins que quedi una crema fina; sobretot vigileu que no s'hi notin trossets de pell si és que no heu pelat els pebrots); si us agrada la salsa més fina, programeu: més estona, v=5-10. 

    18-30 avellanes crues amb la pell, 

    o 18 avellanes torrades pelades,

    o 18 ametlles crues amb la pell, 

    o 18 ametlles torrades pelades, 

    o 6 nous pelades …

    Afegiu-ho al got de la batedora i tritureu-ho fins que els fruits secs quedin picats al vostre gust (queda bé que s'hi notin trossets).

    Afegiu-ho al got de la thermomix i tritureu-ho fins que els fruits secs quedin picats al vostre gust (queda bé que s'hi notin trossets).

    Poseu la salsa en pots de vidre amb tapa hermètica o en tàpers. Guardeu-los a la nevera.

    Comentaris