4-6 persones
• Publicat a "La Vanguardia", per MAGDA CARLAS, a la secció "Nutrició", juliol 2015
Gastronomía & Cía
Velocidad Cuchara
Què és l'hummus de remolatxa?
Aperitiu, primer plat, segon plat o postres?
Mètode preferible, tradicional o thermomix?
Temperatura de servei:
Antelació necessària:
Antelació optativa:
Remull i cocció dels cigrons (processos 1 i 2):
Cocció de la remolatxa (procés 3):
Aquest procés s'ha de fer la vigília.
160 g de cigrons secs (l'equivalent a 400 g de cuits)
aigua |
|
1 culleradeta (uns 5 g) de bicarbonat (si l'aigua és molt dura, com passa amb l'aigua de l'aixeta de Barcelona) |
|
Deixeu el llegum en remull: 10 h com a mínim. |
sal aigua |
Podeu saltar-vos aquest procés si disposeu de 400 g de remolatxa cuita.
2 a 6 cullerades d'oli d'oliva verge extra (de 25 a 80 g)
250 g de iogurt (pot ser descremat)
30 g de suc de llimona (2 cullerades)
1 pessic de sal
50 g de tahina (la tahina és una pasta de llavors de sèsam; podeu eliminar-la si no us hi agrada)
Opcional: 1 o 1/2 gra d'all, picat 1 culleradeta de comí |
1 pastanaga (uns 175 g), tallada a bastonets
1 cogombre (uns 150 g), tallat a bastonets
16 bastonets de farina de cigró o bastonets de pa, petits
Opcional: llavors de sèsam torrat |
Serviu l'hummus de remolatxa en copes o bols (si voleu, hi escampeu unes llavors de sèsam torrat per sobre) i acompanyeu-lo amb uns bastonets de pastanaga per sucar, uns bastonets de cogombre, uns bastonets de farina de cigró o de pa…. |
Comentaris
He fet l' hummus de remolatxa i m' ha quedat boníssim! sense tahini i enlloc de bastonets sucat amb pastanaga. Miam!!