10 brioixos de 100 g
o
7 brioixos de 100 g i 1 trena de 300 g
• ESCOLA DE LA DONA (Taller impartit per Josep Jorquera): “Coques salades i dolces” (p. 12), Diputació de Barcelona, Barcelona, 2014
• THERMOMIX: "Imprescindible Thermomix TM 31" (p. 56), Thermomix, 2006
Antelació imprescindible:
100 g de llet |
|
30 g de llevat de forner fresc |
|
3 ous
500 g de farina (a poder ser, 100 g de farina panificable i 400 g de farina de força)
50 g de sucre 10 g de sal ratlladura de pell d'1/2 llimona
Opcional: 1/2 culleradeta de canyella en pols |
|
100 g de mantega, a trossets |
|
Comproveu que la massa està desenganxada de les parets del got i que no se us enganxa a les mans; si no és així, afegiu-hi 1 cullerada de farina i, per tornar a amassar, programeu: 1 min, got tancat, velocitat espiga. Si després d'això la massa encara se us enganxa a les mans, repetiu el procés. |
Escalfeu el forn a 220º, amb l'escalfor de dalt i de baix. |
Comentaris