4 persones
• AMERICA’S TEST KITCHEN: "The science of good cooking" (p. 223), Editors at America’s Test Kitchen, Brookline, 2012
Antelació optativa
Simplificació de la recepta
Escalfament del forn
Preparació de la safata de forn
Cocció dels vegetals al forn
Elaboració de la cobertura de formatge i pa ratllat
Gratinat dels vegetals
Presentació dels plats
D'aquesta manera, quedarà una mica de líquid a la safata (la qual cosa no és estèticament desitjable); però un cop servits els plats, si voleu, podeu decantar el líquid i, si l'aboqueu en un got, us el podreu beure (és molt bo).
900 g de carbassó, sense pelar, a rodanxes d'uns 0,5 cm de gruix (podeu fer les rodanxes amb una mandolina)
1 culleradeta de sal (5 g) |
|
675 g de tomàquets, a rodanxes d'uns 0,5 cm de gruix
1/2 culleradeta de sal (2,5 g) |
|
Deixeu el tomàquet a sobre del paper absorbent: uns 30 min. |
Obtindrem uns 100 g de sofregit de ceba.
Us podeu saltar aquest procés si disposeu de 100 g de SOFREGIT de CEBA (podeu disposar de sofregit, que heu fet amb antelació, a la nevera o al congelador).
2 grans d'all, a trossos (si treballeu amb batedora elèctrica) o picat (si treballeu a mà)
3 cullerades d'oli d'oliva verge extra (41 g)
1 culleradeta de farigola, en pols 1/4 de culleradeta de pebre blanc |
Escalfeu el forn a 200ºC, amb l'escalfor de dalt i de baix. |
1 raig d'oli d'oliva verge extra (uns 7 g) |
|
1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (14 g)
60 g de formatge parmesà, a trossos o ratllat
1 llesca de pa, sec (uns 50 g), a trossos (pot ser blanc o integral, amb llavors o sense, amb panses o sense)
Opcional: 2 escalunyes, a trossos |
Comentaris
Hola