4 persones
l1 cullerada d'oli d'oliva verge (10 g) 1 gra d'all, a làmines 1 ceba, a trossets 1/2 kg de tomàquet madur, a trossets (no cal pelar-los) 1/4 culleradeta de sal (2 g) 1/4 culleradeta de sucre (2 g) 1 fulla de llorer alfàbrega orenga |
Feu una salsa de tomàquet, o bé feu servir salsa de tomàquet que heu fet amb antelació, uns 350 g (si la teníeu al congelador, o bé la deixeu descongelar la vigília a la nevera, o bé la descongeleu al microones al moment). |
840 g d'aigua (3 parts d'aigua per 1 part de pasta; si se'n posa més no passa res però tardarà més) |
Poseu l'aigua en una cassola al foc fins que bulli (tapeu la cassola si voleu que vagi més de pressa). |
sal 280 g de macarrons (70 g per persona) |
Saleu l’aigua i aboqueu-hi la pasta.Coeu-la amb l’olla destapada (no hi poseu oli) i remeneu de tant en tant amb una cullera de fusta:
• Opció 1:
el temps que indica l’envás.
• Opció 2:
el temps que indica l’envás menys 1 o 2 min.
Saleu l’aigua i aboqueu-hi la pasta. Coeu-la amb l’olla destapada (si no, l'aigua vessa) i remeneu sovint; a partir que l'aigua torna a començar a bullir, compteu: 7-10 min (mireu el temps que indica el paquet de pasta). |
Escorreu la pasta (no l'esbandiu a sota de l'aixeta com de vegades es fa, perquè aleshores la pasta perdria el midó, que és el que fa que la salsa s'adhereixi i li dóna aquella textura que tant apreciem). Feu de seguida el procés següent per evitar que els macarrons s'enganxin entre sí. |
Aboqueu els macarrons i la salsa de tomàquet en una safata de forn, remeneu i esteneu bé la barreja. |
uns 125 g de formatge emmental ratllat |
Espolseu-lo per sobre dels macarrons. |
Poseu la safata al forn a gratinar. |
Comentaris
Estan molt bons pero son millors els de la meva iaia.