2 rovells d'ou (després farem servir les clares) 50 g de sucre moreno |
Bateu-ho en el got de la batedora elèctrica fins a aconseguir una pasta cremosa. |
125 g de farina blanca 1 sobre de llevat en pols |
Passeu-ho per un tamisador (o un colador de malla fina) i aboqueu-ho en el got del minipimer. |
un pessic de sal 175 g de llet (pot ser descremada) |
Aboqueu-ho en el got del minipimer i torneu a batre fins que la massa quedi ben lligada. |
Escalfeu el forn a 180º. |
1 kg de pomes Golden |
Peleu-les, talleu-les a rodanxes fines (va molt bé fer les rodanxes amb la mandolina un cop tallada la poma a quarts) i aboqueu-les en un recipient gran. |
Aboqueu la massa del got del minipimer en el recipient de les pomes i barregeu bé. |
|
2 clares d'ou (les que hem reservat) |
Bateu les dues clares que hem reservat a punt de neu (va molt bé fer-ho en un got de la batedora elèctrica amb l'accessori batedor de clares) i incorporeu-les al recipient amb suavitat (perquè no baixin). |
un rajolí d'oli d'oliva verge 1/2 cullerada de farina |
Greixeu i enfarineu un motlle apte per al forn d'entre 25 i 30 cm de diàmetre. Aboqueu-ho tot al motlle. |
Poseu el motlle al forn calent a 180º: 50 min. Deixeu-lo refredar. |
Comentaris
Hola Eulàlia no acabo d'entendre l'ordre. Si incorporo les clares batudes al recipient i després haig d'abocar-ho tot al motlle, se'm barrejaran les clares batudes a punt de neu. Han de quedar a la superficie ?
Xaura, quan tu incorpores les clares a punt de neu al recipient on hi ha les pomes i la massa inicial (2n pas del procés 4), ho barreges tot amb una espàtula amb suavitat perquè es mantingui l'esponjositat. Després aboques la barreja en el motlle (últim pas del procés 4). És a dir, les clares queden barrejades amb tots els altres ingredients, no queden a la superfície!!! Espero que quan posem les fotos corresponents a cada pas, tot quedarà més clar. Ja ens diràs com ha anat.