unes 20 o 25 croquetes
Antelació obligatòria
Antelació opcional
Congelació de les croquetes un cop modelades i arrebossades
Aprofitament
800 g de patates,pelades i en trossos mitjans
250 g de llet (si la posem sencera surt un puré més cremós, però també la podem posar semidescremada)
1 culleradeta de sal pebre blanc nou moscada |
Feu un puré de patates, sense posar-hi oli ni mantega (si n'hi poseu, costa més modelar les croquetes, però també va bé) i sense fer servir ni batedora elèctrica ni thermomix (si feu servir aquests aparells, costa molt de modelar les croquetes i potser no queden tan bones). |
Quan s'hagi refredat el puré, poseu-lo a la nevera, com a mínim tot un dia (perquè agafi la consistència adequada per formar les croquetes). |
oli d'oliva verge extra , volum que en requereixi la fregidora |
En una fregidora, fregiu les croquetes (si estaven congelades, fregiu-les sense descongelar-les, però vigileu, quan les tragueu de la fregidora, que no hagi quedat el centre de la croqueta congelat): a 170º si les croquetes són grans (3 cm de diàmetre màxim o més) o a 180º si les croquetes són més petites (diàmetre màxim inferior a 3 cm). Escorreu-les i disposeu-les entre dues capes de paper absorbent de cuina per tal de retirar l'excés d'oli (poseu les croquetes en una sola capa, per tal que no s'aixafin). |
Comentaris