Puré de bròquil i llenties vermelles 

4-6 persones

Ingredients

  • 1/2 unitat (uns 500 g)  bròquil
  • 1 unitat (uns 200 g) ceba
  • Opcional per a la presentació: 6 cullerades iogurt
  • 200 g l llenties vermelles
  • 1 cullerada (14 g) oli d'oliva verge extra
  • Opcional per a la presentació: 6 llesques pa
  • 1 unitat porros
  • sal
  • El Comidista (consultat el 2023)

    Cocció de tots els ingredients

    200 g de llenties vermelles, posades en un colador i rentades una mica a sota del raig de l'aigua de l'aixeta.

     

    700 g d'aigua 

    1 pessic de sal 

    Aboqueu les llenties a l'olla. 

    Afegiu-hi l'aigua i la sal.

    ceba (uns 200 g), pelada, picada

     

    porro, net, picat

    (podeu fer servir també la part verda del porro que no estigui gaire dura o lletja)

     

    1/2 bròquil (uns 500 g), net i separats els rams 

    Afegiu-ho a la cassola.

    Tapeu l'olla amb la tapadora de pressió i poseu-la al foc. Espereu que aparegui la segona ratlleta de l’indicador de pressió; compteu: 5 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

    Elaboració del puré

    • Si voleu fer la crema amb thermomix

    ​Aboqueu-ho tot al got del robot i, per triturar-ho, programeu: 1 min, v=5-10 (fins a obtenir un puré fi). 

     

    • ​Si voleu fer la crema amb batedora elèctrica

    Bateu-ho tot, dins de l'olla de pressió mateix, força estona fins a obtenir un puré fi. 

    1 cullerada d'oli d'oliva verge extra (14 g)

    • Si esteu fent el puré amb thermomix

    Afegiu l'oli al puré i, per barrejar-ho tot, programeu: uns segons, v=5.

    ​Rectifiqueu-ho de sal; si n'afegiu, programeu: uns s més, v=4.

     

    • ​Si esteu fent la crema amb batedora elèctrica

    Afegiu l'oli al puré i bateu-ho tot amb la batedora.

    Rectifiqueu-ho de sal; si n'afegiu, bateu-ho uns s més.

    ​Opcional​. Preparació d'uns dauets de pa torrat

    6 llesques de pa, que pot ser integral (1 llesca per persona), tallades a quadradets

     

    1 rajolí d'oli d'oliva verge extra

    Escalfeu l'oli en una paella. Aboqueu-hi els quadradets de pa: a foc fluix, aneu remenant fins que s'hagin daurat.  

    Reserveu-los en un bol.

    ​ Opcional​. Presentació del plat

    6 llesques de pa, que pot ser integral (1 llesca per persona), torrades i tallades a quadradets

     

    6 cullerades de iogurt

    Quan serviu el puré podeu posar al damunt de cada plat:

    • uns quants dauets de PA TORRAT

    i/ o

    • 1 cullerada de iogurt.

    Comentaris