4 persones
1 cullerada d’oli d'oliva verge (10 g) 2 cebes (400-500 g), a daus petits
1 pebrot verd (100-150 g), a rodanxes o en daus 1 pebrot vermell (300-400 g), a rodanxes o en daus o 2 pebrots verds en comptes d'un de verd i un de vermell
1 albergínia (200-300 g), sense pelar, a daus 2 grans d’all, picats 3/4 kg de tomàquets madurs (5 o 6 unitats), a daus sal
Opcional: 1 carbassó, mig pelat, a daus julivert trinxat |
Comenceu a fer una samfaina: poseu tots els ingredients en una cassola ampla (a poder ser antiadherent i de cul gruixut) on després afegireu el pollastre, ho deixeu confitar, tapat, remenant de tant en tant (si veieu que queda massa sec, hi afegiu una mica d'aigua): uns 20 min (la deixem 5 min menys al foc del que indica la recepta samfaina perquè s'acabará de fer en el procés 2, quan fem la cocció del pollastre). |
1 pollastre ( o bé 4 cuixes o bé 2 cuixes i 2 pits) –si es vol, es pot posar desossat– treta la pell, a trossos petits
sal pebre blanc farigola |
Comentaris