2 coques de 36 cm x 33 cm
D'on és pròpia, aquesta recepta?
Quantes coques podem fer amb les quantitats d'aquesta recepta?
On es pot comprar el llevat de forner fresc?
Antelació necessària
Conservació de la massa
Conservació de la coca
500 g de farina blanca panificable
10 g de sucre 10 g de sal 25 g d’oli d’oliva verge
20 g de llevat de forner fresc (si el teníeu en el congelador, no cal que el descongeleu)
250 g d’aigua |
Poseu-ho a la cubeta de la màquina de pa de la manera habitual: primer la farina, en una cantonada el sucre, en una altra cantonada la sal i en una altra l'oli; el llevat, al centre, enfonsat dins de la farina (important: la sal no ha d’entrar en contacte amb el llevat ni amb l’oli); l'aigua, que no contacti amb el llevat. |
un rajolí d'oli d'oliva verge extra una miqueta de farina |
Escalfeu el forn a 250º (quan hi poseu la massa, el baixareu a 200º). |
oli d'oliva verge extra |
|
40 g de pinyons 30 g de sucre |
|
Comentaris
Molt bona! Més d'un cop hem comentat amb en Josep Mª que ja no es trobava la coca de forner (també en deiem "coca de pa") que menjàvem de petits.... i ves per on l'hem recuperada!!! Moltes gràcies! Nosaltres en lloc de farina blanca, hem posat farina semi-integral d'espelta i també ha sortit molt bona! Ho repetirem.
Avui en dia de llevat de forner se’n ni ha a molts sepermercats.
Tens raó, Montse. Abans costava de trobar, el llevat de forner fresc, però ara ja se'n troba a molts supermercats. Per això acabo de modificar la resposta que donava, a l'inici de la recepta, a la pregunta "On es pot comprar el llevat de forner fresc?". Gràcies pel comentari, Montse.