37 bombons d'uns 7 g
Les trufes de xocolata, no es fan amb nata?
És millor fer les trufes petites o grans?
Conservació
35 g de dàtils (a poder ser, dàtils Meedjol), espinyolats (el pes és un cop espinyolats; 1,5-2 unitats)
30 g de rom, de Grand Marnier, de conyac o d'un altre licor |
|
140 g de polpa d'alvocat (mensy d'1 alvocat) |
|
Opcional: 1 punta de culleradeta de pasta concentrada de vainilla |
Si voleu, afegiu la vainilla al got. |
120 g xocolata (mínim amb un 70% de cacau) [Queda molt bé amb xocolata amb un 85% de cacau.] |
|
Aquí proposem 4 arrebossats diferents. Lògicament, podeu treballar amb un sol arrebossat i fer tots els bombons iguals; o fer la quarta part dels bombons amb cada arrebossat; o inventar altres arrebossats… No indiquem les quantitats de cada ingredient, perquè dependrà de l'opció que trieu.
avellanes torrades o ametlles torrades |
Piqueu grollerament les avellanes o les ametlles (han de quedar a trossets) amb l'accessori picador de la batedora elèctrica (premeu el botó per engegar la màquina, 3 o 4 vegades, durant 2 o 3 segons cada vegada). [Si ho preferiu, podeu fer-les pols prement el botó de manera continuada duarant una estona (vigileu, però, que no arribin a treure oli).] Reserveu les avellanes o ametlles torrades en un plat (on després arrebossareu bombons). |
xocolata (mínim amb un 70% de cacau) |
Ratlleu la xocolata amb un ratllador, o bé piqueu-la grollerament mb l'accesori picador de la batedora elèctrica. Reserveu la xocolata ratllada en un altre plat (on després arrebossareu bombons). |
coco ratllat
|
Reserveu coco ratllat en un altre plat (on després arrebossareu bombons). |
cacau en pols |
Reserveu cacau en pols en un altre plat (on després arrebossareu bombons). |
Comentaris