Trufes de xocolata i alvocat

 37 bombons d'uns 7 g 

Ingredients

  • 140 g de polpa alvocat
  • quantitat necessària per arrebossar (o ametlles torrades) avellanes torrades
  • quantitat necessària per arrebossar cacau en pols
  • quantitat necessària per arrebossar coco ratllat
  • 35 g, un cop espinyolats(a poder ser, dàtils Meedjol)   dàtils
  • Opcional: 1 punta de culleradeta pasta concentrada de vainilla
  • 30 g (o un altre licor) rom
  • 120 g + quantitat necessàriaper arrebossar (queda molt bé amb xocolata del 85% de cacau) xocolata (mínim 70% de cacau)
  • Categories

  • Postres
  • Plats freds
  • Les trufes de xocolata, no es fan amb nata? 

    • Tot i que la recepta original de les  trufes és amb xocolata, nata (i, de vegades, mantega) i sucre,  en aquesta recepta hem substituït la nata per alvocat i el sucre per dàtils amb un resultat boníssim.

     

    És millor fer les trufes petites o grans?

    • Nosaltres preferim fer-les petites: fem boletes d'uns 7 g amb la massa; així podem tastar-ne més varietats.

     

    Conservació

    • Reserveu-les en un tàper a la nevera. Abans de servir-les, potser és millor deixar-les una estona a temperatura ambient.
    • Si us en sobren, les podeu congelar. Abans de servir-les, les haureu de deixar descongelar a la nevera. De tota manera, també són bones congelades, un cop perdut el fred inicial, si deixeu, pacientment, que se us desfacin a la boca.

    Hidratació dels dàtils

    35 g de dàtils (a poder ser, dàtils Meedjol), espinyolats (el pes és un cop espinyolats; 1,5-2 unitats)

     

    30 g  de rom, de Grand Marnier, de conyac o d'un altre licor  

    Poseu els dàtils en un bol petit apte per a microones, premeu-los de manera que ocupin el mínim d'espai possible, i cobriu-los amb el licor.

    Per hidratar els dàtils, poseu el bol al microones i programeu: 800 W, 1 min. Deixeu-ho reposar un moment. Si els dàtils encara no estan tous, programeu: 800 W, uns segons més.

    Preparació de l'alvocat 

    140 g de polpa d'alvocat (mensy d'1 alvocat)

    Poseu-la la polpa d'alvocat en el got de la batedora elèctrica.

    Opcional:

    1 punta de culleradeta de pasta concentrada de vainilla

    Si voleu, afegiu la vainilla al got. 

    Afegiu-hi els dàtil hidratats amb el líquid d'hidratació.

    Tritureu-ho tot amb la batedora (si us queden trossets de dàtil, no us hi amoïneu, que després ho acabarem de triturar).

    Preparació de la xocolata

    120 g xocolata (mínim amb un 70% de cacau) 

    [Queda molt bé amb xocolata amb un 85% de cacau.]

    Poseu-la en un recipient apte per al microones.

    Per fondre la xocolata, poseu-la al microones i programeu: 800 W, 1 min 30 s.

    Remeneu amb una llengua de silicona. Si després de remenar una estona la xocolata encara no queda ben desfeta, poseu-la uns segons més  al microones i torneu a remenar.

    Feu de seguida el procés següent.

    Preparació de la massa de les trufes

    Aboqueu la xocolata fosa en el bol de l'alvocat (escureu bé el recipient de la xocolata amb la llengua de silicona) i barregeu-ho tot amb la batedora elèctrica (costa una mica).

    Tapeu la massa a pell amb film transparent.

    Per tal que la massa agafi cos per poder formar les trufes, poseu-la a la nevera: com a mín 20 min (pot ser fins l'endemà).

    Preparació dels diferents arrebossats de les trufes

    Aquí proposem 4 arrebossats diferents. Lògicament, podeu treballar amb un sol arrebossat i fer tots els bombons iguals; o fer la quarta part dels bombons amb cada arrebossat; o inventar altres arrebossats… No indiquem les quantitats de cada ingredient, perquè dependrà de l'opció que trieu.

    avellanes torrades

    o ametlles torrades

    Piqueu grollerament  les avellanes o les ametlles (han de quedar a trossets) amb l'accessori picador de la batedora elèctrica (premeu el botó per engegar la màquina, 3 o 4 vegades, durant 2 o 3 segons cada vegada).

    [Si ho preferiu, podeu fer-les pols prement el botó de manera continuada duarant una estona (vigileu, però, que no arribin a treure oli).]

    Reserveu les avellanes o ametlles torrades en un plat (on després arrebossareu bombons).

    xocolata (mínim amb un 70% de cacau)

    Ratlleu la xocolata amb un ratllador, o bé piqueu-la grollerament mb l'accesori picador de la batedora elèctrica.

    Reserveu la xocolata ratllada en un altre plat (on després arrebossareu bombons).

    coco ratllat

     

    Reserveu coco ratllat en un altre plat (on després arrebossareu bombons). 

    cacau en pols

    Reserveu cacau en pols en un altre plat (on després arrebossareu bombons).

    Modelatge i arrebossat dels bombons

    Aneu modelant boletes (d'uns 7 g) amb la massa de les trufes …

    … i aneu-les arrebossant amb cacau en pols, xocolata ratllada, coco ratllat o avellanes torrades picades (perquè el coco o  les avellanes s'enganxin s'ha de pressionar una mica). 

    Presentació

    Si heu de trigar estona llarga a servir-les reserveu-les en un tàper a la nevera. Abans de servir-les, potser és millor deixar-les una estona a temperatura ambient.

    Comentaris