Carxofes amb julivert i pa ratllat al forn

6 persones

 BUSCA ISUSI, José María: "Cocinar a presión- 258 recetas" (p. 35), Magefesa, Bilbao, 1979
ORTEGA, Simone: "1080 recetas de cocina" (n. 275), Alianza Editorial, Madrid, 1985

Escalfament del forn

Escalfeu el forn a 200º.

Cocció de les carxofes a l'olla de pressió 

8 carxofes (2 per persona), senceres, netejades a sota del raig d'aigua de l'aixeta

 

100 g d'aigua (10 cullerades; menys de 1/2 got)

Poseu l'aigua a l'olla de pressió súper-ràpida. Poseu-hi la reixeta o el cistellet i, a sobre, les carxofes senceres, sense treure'ls cap fulla ni el tronc. Tapeu l'olla amb la tapadora de pressió.

Feu les carxofes al vapor sense afegir-hi sal ni res: espereu que aparegui la segona ratlleta de l'indicador de pressió; compteu 10 min; apagueu el foc i espereu que baixi la vàlvula.

Cocció de les carxofes amb julivert i pa ratllat al forn

Traieu totes les fulles dures de les carxofes (que són moltes). Quan arribeu a les fulles tendres i blanques pel punt d'inserció al tronc, els talleu quasi la meitat corresponent a la punta i deixeu les carxofes en forma de cor, com les dels pots de conserva (les fulles que quedin han de ser blanques i tendres).

Talleu les carxofes, al llarg, en dues meitats i poseu-les en una safata de forn.

2,5 cullerades soperes de vi blanc

Aboqueu el vi per sobre de les carxofes.

sal

1 gra d'all, picat

julivert

2 cullerades d'oli d'oliva verge

 

Poseu damunt de cada carxofa una mica de sal, d'all i julivert i ruixeu-les amb una mica d'oli. 

pa ratllat

oli d'oliva verge

Espolseu-ho lleugerament amb pa ratllat i ruixeu-ho amb una mica d'oli. 

Poseu-ho al forn mitjà: uns 15 min.

Comentaris