6 persones
• BUSCA ISUSI, José María: "Cocinar a presión- 258 recetas" (p. 35), Magefesa, Bilbao, 1979
• ORTEGA, Simone: "1080 recetas de cocina" (n. 275), Alianza Editorial, Madrid, 1985
Escalfeu el forn a 200º. |
8 carxofes (2 per persona), senceres, netejades a sota del raig d'aigua de l'aixeta
100 g d'aigua (10 cullerades; menys de 1/2 got) |
|
Traieu totes les fulles dures de les carxofes (que són moltes). Quan arribeu a les fulles tendres i blanques pel punt d'inserció al tronc, els talleu quasi la meitat corresponent a la punta i deixeu les carxofes en forma de cor, com les dels pots de conserva (les fulles que quedin han de ser blanques i tendres). |
|
Talleu les carxofes, al llarg, en dues meitats i poseu-les en una safata de forn. |
|
2,5 cullerades soperes de vi blanc |
Aboqueu el vi per sobre de les carxofes. |
sal 1 gra d'all, picat julivert
|
Poseu damunt de cada carxofa una mica de sal, d'all i julivert i ruixeu-les amb una mica d'oli. |
pa ratllat oli d'oliva verge |
Espolseu-ho lleugerament amb pa ratllat i ruixeu-ho amb una mica d'oli. |
Poseu-ho al forn mitjà: uns 15 min. |
Comentaris