Coquetes de carbassa

Material obligatori

Microones

Tria el mètode d'elaboració

4 persones (unes 20 coquetes d'uns 5 cm de diàmetre)

Ingredients

  • 560 g, un cop pelada i tretes les llavors (500 g de cuita) carbassa
  • 50 g ceba tendra
  • 4 unitats clara d’ou
  • 80 g, pot ser integral farina
  • 12 g llevat químic
  • 14 g + gotes oli d'oliva verge extra
  • orenga
  • pebre blanc
  • 1 grapat pipes de gira-sol
  • sal
  • 4 g vinagre de Mòdena
  • LÉKUÉ; FUNDACIÓ ALÍCIA: "La guia de Lékué" (p. 32), Penguin Random House Grupo Editorial, S.A.U, Barcelona, 2017

    Mètode preferible per elaborar la massa de les coquetes (procés 2), batedora elèctrica o thermomix?

    • És ben igual; potser fins i tot és més pràctica la batedora elèctrica, perquè és més fàcil escurar la massa del got de la batedora que del got de la thermomix.

     

    Antelació possible

    Podeu fer tota la recepta amb antelació tret de la cocció de les coquetes i de la presentació (processos 5 i 6) que haureu de fer al moment.

     

    Per dinar o sopar? O per esmorzar?

    Podeu servir les coquetes com a primer plat d'un dinar o sopar, o fins i tot com a plat únic d'un sopar lleugeret, acompanyades d'una amanida. També podeu servir-les per esmorzar, potser sense l'amaniment.

    Cocció de la carbassa

    Si disposeu de 500 g de carbassa cuita, us podeu saltar aquest procés.

    560 g de carbassa, pelada i tretes les llavors, tallada a daus d'uns 3 cm d'aresta (el pes és un cop pelada i tretes les llavors)

    [Equival a uns 500 g de cuita.]

     

    40 g d'aigua (4 cullerades no plenes)

     

    Poseu els daus de carbassa a l'estoig de silicona (o en un recipient amb tapa no hermètica, apte per a microones) juntament amb l’aigua. 

    Poseu l'estoig tapat en el microones. Programeu: 800 W, 9,5 o 10 min

    [Si esteu fent la recepta per a 2 persones, amb la meitat de les quantitats de tots els ingredients, programeu: 800 W, 7,5 o 8 min.]

    Deixeu-ho reposar amb l’estoig tancat: 30 s.

    Comproveu si ja està cuit (els daus han d'estar sencers; si es desfessin, l'amanida de carbassa que posarem al damunt de les coquetes quedaria feta un puré). Si no ho està, remeneu i deixeu-ho algun minut més al microones (aneu programant de 30 s en 30 s).

    Reserveu els daus de carbassa sense el suc en un bol. Reserveu el líquid de cocció a l'estoig mateix.

    Elaboració de la massa de les coquetes

    80 g de farina, que pot ser integral

     

    4 clares d'ou (reserveu els rovells per a una altra recepta)

     

    12 g de llevat químic

    Poseu-ho tot en el got de la batedora elèctrica (on fareu tota la massa) i bateu-ho per barrejar-ho tot.

    Afegiu al got 

    • 250 g de daus de CARBASSA cuita (la meitat dels daus que heu reservat)
    • i 30 g del LÍQUID de COCCIÓ de la carbassa (2 cullerades); si el líquid no us arriba als 30 g, afegiu-hi aigua.

    Tritureu-ho tot.

    80 g de farina, que pot ser integral

    12 g de llevat químic

    Poseu-ho en el got de la thermomix i, per aconseguir el mateix efecte que si ho tamiséssim, programeu: 5 s, v=5-10.

    clares d'ou (reserveu els rovells per a una altra recepta)

    Afegiu-les al got i, per barrejar-ho tot, programeu: uns s, v=4. Baixeu les restes que han quedat a les parets del got amb una llengua de silicona i torneu a programar: uns s, v=4.

    Afegiu al got 

    • 250 g de daus de CARBASSA cuita (la meitat dels daus que heu reservat)
    • 30 g del LÍQUID de COCCIÓ de la carbassa (2 cullerades); si el líquid no us arriba als 30 g, afegiu-hi aigua.

    Per triturar-ho tot, programeu: 45 s, v=5-10.

    Elaboració de l'amaniment dels daus de carbassa d'acompanyament de les coquetes

    50 g de ceba tendra, picada

     

    14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)

     

    4 g de vinagre de Mòdena

     

    orenga 

    sal 

    pebre blanc

    Barregeu-ho tot en un bol (on en el procés següent afegireu la carbassa restant).

    Preparació dels daus de carbassa d'acompanyament

    Talleu a daus petits 250 g de daus de CARBASSA cuita (la resta dels daus que heu reservat).

    Aboqueu els dauets de carbassa en el bol de l'amaniment i barregeu-ho tot.

    Cocció de les coquetes

    unes gotes d'oli d'oliva verge extra

    Poseu l'oli en una paella o cassola antiadherent, escampeu-lo amb l'ajut d'un pinzell de silicona i escalfeu-lo.

    Aboqueu cullerades de massa a la paella, de manera que es formin discos d'uns 5 cm de diàmetre, separats els uns dels altres: a foc mitjà, 1/2 o 1 min per una banda, fins que estigui daurada; i feu immediatament el pas següent.

    Gireu les coquetes (per girar-les va bé fer servir una o dues espàtules de silicona) i deixeu-les al foc: 1/2 min per l'altra banda, fins que estigui daurada.

    Un cop cuites, aneu disposant les coquetes en els plats on les servireu, 4 o 5 per cap.

    PRESENTACIÓ

    Repartiu l'amanida de daus de carbassa per sobre de les coquetes.

    [Si trobeu que l'amanida està massa freda, tempereu-la un moment al microones (si el bol de l'amanida és apte per a microones, poseu-l'hi tapat amb un plat mateix i programeu: 800 W, 30 s; si no ho és, poseu-la en bol que ho sigui).]

    1 grapat de pipes de gira-sol

    Espolseu unes quantes pipes pel damunt de l'amanida.

    Comentaris