Antelació possible
Aquest procés s'ha de fer la vigília.
Si voleu, per aprofitar la feina, podeu fer més mongetes de les que necessiteu i, un cop cuites, congelar les que no feu servir per aquest plat (les podeu congelar amb el caldo o sense).
Tingueu en compte l'aproximació següent:
g de mongetes cuites ≈ (g de mongetes crues) x 2,5
g de mongetes crues ≈ (g de mongetes cuites) : 2,5
Us podeu saltar aquest procés si disposeu de 750 g de mongetes cuites.
Us podeu saltar aquest procés si disposeu de 750 g de mongetes cuites.
sal aigua |
|
600 g de penca de bacallà dessalat
(Ens interessa la penca, que té més gelatina que el morro; i més al nostre favor, és més barata que el morro) |
Aboqueu els daus de POMA cuita amb el suc que hagin deixat anar en el got de la batedora elèctrica
Acabeu de retirar les parts dures del cor del CODONY cuit que abans no heu acabar de treure. Aboqueu el codony amb el suc que hagi deixat anar en el got de la batedora elèctrica. |
|
2 o 3 grans d'all, pelats 1 pessic de sal |
|
50 g d'oli d'oliva verge extra (en el pas següent en fareu servir 50 g més) |
|
50 g d'oli d'oliva verge extra |
|
Si trobeu que l'allioli és massa espès, podeu afegir-hi una mica de llet i tornar-ho a batre. |
Si trobeu que l'allioli és massa espès, podeu afegir-hi una mica de llet i tornar a programar: uns s, v=3. |
Escalfeu el forn a 100º (en el moment que posem la safata al forn, pujarem la temperatura al màxim per engegar el gratinador). |
Talleu la PELL del BACALLÀ, que heu reservat, a tires d'1cm d'amplada. |
|
unes gotes d'oli d'oliva verge extra |
Poseu l'oli en una paella antiadherent, esteneu-lo amb l'ajut d'un pinzell de silicona i escalfeu-lo.
|
Distribuïu les tires de pell a la paella: feu-les primer per una banda, després per l'altra (han de quedar cruixents). |
Comentaris
Friso per provar_ho perquè fa molt bona cara.