Cols de Brussel·les al forn amb poma i espinacs

Material obligatori

Microones

4 persones

Epicurious (consultat el 2016)

Temperatura de servei

  • Aquest plat se serveix calent.

 

Antelació possible

Per fer aquesta recepta amb antelació oferim dues opcions; segurament la primera és millor, però la segona no és gens dolenta i ens ofereix més comoditat si no volem estar per la cuina a última hora.

  • Opció 1:

Podeu preparar amb antelació la safata de forn (processos 2 i 3), fer l'amaniment (procés 5), preparar l'estoig de microones amb els espinacs (pas 1 del procés 6) i deixar per al moment la cocció al forn (processos 1 i 4), la cocció al microones (2n pas del procés 6) i la presentació del plat (procés 7).

  • Opció 2:

Podeu preparar tota la recepta amb antelació i posar la safata un moment al forn abans de servir per escalfar-ho tot. 

 

No posem sal enlloc, en aquesta recepta?

  • No, perquè el formatge blau ja sala prou el plat (de tota manera, si us falta sal, sempre sou a temps d'afegir-ne al final).

Escalfament del forn

Escalfeu el forn a 200ºC.

Preparació de les cols de brussel·les

450 g de cols de Brussel·les

Talleu la base del tronc de cada col i retireu les fulles externes, dues o tres, que són brutes o més gruixudes. Renteu les cols amb aigua abundant i escorreu-les.

Partiu-les per la meitat longitudinalment.

Preparació de la safata de forn

1 rajolí d'oli d'oliva verge extra

Unteu una safata de forn amb oli amb l'ajut d'un pinzell de silicona.

1 poma, pelada, tret el cor, tallada a daus d'1- 1,5 cm d'aresta

 

1 ceba, pelada, tallada a daus d'1- 1,5 cm d'aresta

 

14 g d'oli d'oliva verge extra (1 cullerada)

Poseu les COLS de BRUSSEL·LES, la poma i la ceba a la safata. Ruixeu-ho amb l'oli i feu que tot quedi ben untat i barrejat remenant bé amb les mans.

Cocció al forn de les cols de Brussel·les, la poma i la ceba

Poseu la safata al forn calent (200º): amb l'escalfor de dalt i de baix, 25- 30 min (fins que les cols de brussel·les siguin marrons i tendres); tombeu-ho tot una vegada a mitja cocció.

Elaboració de l'amaniment

50 g de tahina (la tahina és una pasta de llavors de sèsam)

 

10 g de vinagre de poma 

 

 7 g (1 cullerada no plena) de xarop d'atzavara (en castellà se'n diu "sirope de agave; en anglès, "agave syrup")

o bé de xarop d'auró (en castellà se'n diu "sirope de arce"; en anglès, maple syrup")

 

1/2 culleradeta de pebre vermell dolç (1,5 g)

 

30 g d'aigua (2 cullerades)

 

pebre blanc

Poseu-ho tot en un bol petit i bateu-ho amb la batedora elèctrica fins que quedi uniforme (no hi posem sal perquè després afegirem formatge blau, que és salat) . Reserveu-ho.

Petita cocció al microones dels espinacs

Si els espinacs són molt tendres i us agraden crus, us podeu saltar el procés de cocció.

250 g de fulles d'espinacs 

[Podeu comprar

  • 1 bossa de 250 g de fulles tendres d'espinacs, de les que es guarden a la nevera i contenen fulles tendres que ja estan netes i eixutes;

o bé

  • 1 manat d'espinacs, ben netejats fins que no treguin sorra (però sense deixar-los gaire en remull perquè no perdin) i ben escorreguts, per exemple amb una centrifugadora d'enciam (uns 250 g un cop nets).]

Poseu els espinacs a l'estoig de silicona (o en un altre recipient amb tapa no hermètica, aptes per a microones).

Poseu l'estoig al microones i programeu: potència 800 W1 min

Mireu si els espinacs estan al vostre gust; si encara no ho estan, remeneu i programeu: 800 W, 30 s o 1 min (han de quedar més tous que crusos però menys que cuits del tot) .

Presentació del plat

Aboqueu els ESPINACS a la safata de les cols de brussel·les.

​50 g d'avellanes torrades (2 grapats), trossejades

(Si voleu, podeu trossejar les avellanes picant-les grollerament amb l'accessori picador de la batedora elèctrica o amb la thermomix.)

 

100 g de formatge blau, esmicolat

(Podeu esmicolar-lo aixafant-lo amb una forquilla.)

Afegiu-ho (convé que el contingut de la safata estigui calent perquè el formatge es desfaci).  

Afegiu-hi l'AMANIMENT que heu reservat i barregeu-ho tot.

Comentaris